Értem én, de csak nem megy a buksimba. Van egy rezsicsökkentési szándék -olcsóbb lesz a gáz, az áram, a víz a szemétszállítás sőt még a tűzifa is. Bravó. Ez egy csuda jó ötlet. Szerényen mondom – magamban már ezt én is kitaláltam – évek óta erről álmodozom. Ahányszor egy sárga csekket kapok s átfutom mondok egy kacifántosat a feladó le és felmenőinek címezve. Majd elmerengek  – mi a francnak kellett eladni ezeket a nyereséges állami szolgáltatókat olyan profitorientált nyugati cégeknek amelyek nem a máltai szeretetszolgálat kötelékébe tartoznak. Ráadásul mindegyiknek első dolga volt, hogy leépítse a szervizelést, központosítsa az ügyfélszolgálatot és tegyen egy nagyot a hazai ügyfelek fejére. Emlékszem valamikor ha gond volt az ÉMÁSZ vagy a TIGÁZ ügyeletesei rögtön jöttek segíteni. Manapság a telefonos elérhetőségük is  komplikált.

Folytassam a balatonszárszói  AVE – nem a miskolci – márciustól októberig számláz rendületlenül. Noha jó, ha öt napot vagyok a nyaralóban.  Hiába küzdöttem, hogy jogtalan haszonra tesznek szert ha a semmit, a nem teljesülő szolgáltatást felszámolják. Reménytelen volt, a törvény nekik adott igazat.

Ezek után hogy ne mennék megvédeni a rezsicsökkentést. Megyek én családostul. Csak azt tudnám, hogy kivel szemben kell hadakoznom. Ki az az eszement aki ezt ellenzi. Ki az aki  úgy gondolja, hogy addig kell srófolni a közüzemi számlákat amíg a magyar be  le nem gebed. Álljon ide elém  – ha mer – az a sötétben ólálkodó jóember aki nem képes leszokni erről a sandaságról.

Egyébként az ötlet – a rezsisoványítás  annyira jó, hogy már csak azt nem értem, hogy  miért nem hamarabb kezdtük? S hol lesz a vége  – mikor jön el az a pillanat amikor már a szolgáltatók tejelnek nekem amikor kinyitom a vízcsapot vagy felkattintom a világítást.

szantograf.hu