Füstölgök – szerintem most talán még igazam is van. Korán indultam Pestre, felcsatoltam az utánfutót amit ritkán használok és akkor veszem észre – a jobb hátsó égő nem világít. Négy csavar tartja a szokványos primitív négyszögletű burát, magam is kicserélném ha nem lennék lusta. Na, de az vagyok. Egy márkaszervizben pedig ez úgy megy mint a kerékcsere a Forma1 depóban. Gondoltam megállok az első útba eső szervizben mielőtt ráhajtanék a sztrádára a Zsolcai kapu irányából.

Berontok a márkaszervizbe, kopogtatok a szerelőknél, lebegtetettem amit ilyenkor illik szépen kérem – csak egy apró égőt cseréljenek az utánfutón. Úgy néznek rám mintha egy komplett motorcserére ugortam volna be. A két munkafelvevő fel se néz a papírjaiból csak hajtogatja, egy félóra múlva. Talán. Meg ugye nem voltam bejelentve, no meg mit szólnának azok akik pontosan hétkor jöttek. Volt akkor hét óra 6 perc, a szerviz kongott, egy szerelő mászkált bent félálomban.

Jó emberek akkor legalább egy csillagcsavarhúzót kérnék – számolják fel -és nem magamnak megjavítom. Ezzel sikerült kivernem a biztosítékot. Természetesen szerszámmal nem szolgálhatnak, a fönő telefonszámát nem adhatják ki és egyébként se voltam bejelentkezve.

Ezzel az ügy lezárva – a jobb hátsó világítás nélkül  döngetek Budapestig, ahol az első benzinkutas megszünteti a hibát.

A főnők útközben visszahív – elmesélem neki , hogyan jártam a szervizében – megértően meghallgat.  Megígéri , szétcsap köztük. Én azért óvatos leszek – inkább veszek egy tartalék izzókészletet és egy csillagcsavarhúzót. Nem kell itt rögtön csapkodni. Különben jól esett , hogy kipanaszkodtam magam. Ennél csak az lett volna jobb ha azt fránya ízzót sec-perc kicserélik. Mint ahogyan jobb és kevésbé jobb helyeken szokás.

szantograf.hu