Bréking -Hogy készülnek a rendőrviccek- nem hisznek a perzekutornak – három éve levelezünk – ideje hogy már összejöjjünk
passat

Privát ügy a javából. Sok- sok tanulsággal. Elsődlegesen tanuljuk meg, hogy bármi is történik a rendőrnek mindig igaza van. Ha tévedett akkor meg pláne.

Tehát a képen látható időben – de régen volt, normális ember már ezt elfelejtette volna – megállított minket a rendőr Budapesten. Kék villogóval leterelt minket. Nem én vezettem, a saját kocsimat. A szokásos procedúra, jogsi, igazolványok miegyéb – minden oké, Profi sofőr tudta, hogy kell ilyenkor megalázkodni.

Majd a perzekutor -állitólag az egyik legismertebb forgalomi rányitó karjelzős bajnok – kibökte tilosban állunk 20 ezer forint.

Gondoltam ez csak valami kandi kamerás móka de nem a rendőr hajthatatlan volt. Egyezkedni nem akart.

Látta nem érdemes velünk vitázni – félbe hagyta a szabálysértési eljárást hiába firkálta fel a sofőr adatait – váltott előkapta a kameráját és átment egy közigazgatási bírságolásba. Durva szakmai hiba. Lefotózta kocsimat és már másnap kiküldték a 30 ezres bírságot Vas megyéből. A pokoljárás innen datálodik.

Mi hárman , a vezető és az utasok elmentünk a Teve utcába és elpanaszoltuk amit ilyenkor szokás.

Meg is lett a következménye.

Egy héten belül már Miskolcon jöttek utánam a rendőrök és megjátszották ugyanazt mint Pesten, kék villogó leterelés a miskolci csúcsfogalomban a Centrum előtt a buszmegállóban. Igazából ennek nincs jelentősége mert nem lett semmi következménye, a megalázó eljárás, a nagy tömeg előtt viszont elég grízes volt. A cél az volt, hogy elvegyék a kedvemet a rendőrökkel való vitától.

Nem ismernek.  Ez inkább megacélozta az ellenállásomat.

2011 óta folyamatosan levelezünk rendőrség, ügyészség meg minden hatóság illetékesével. Most nézem az ügyintézők névsorát – 36 embert mozgattam meg. Jelenleg a nyomozó ügyészség vizsgálja a történteket.  Nem akarom a poént lelőni, a lényeg, minden állításom megállja a helyét. Tévedések , önkényes intézkedések sorozatát követték el.

Egyik hónapban törlik a büntetést és elrendelnek egy másik vizsgálatot majd ezt felváltva játsszuk. Teljes erőbedobással. Ilyenkor már kezdem hinni a rendőrvicceket nem mi civilek találjuk ki, az egyenruhások gyártják magukról. S megy nekik, kifogyhatatlanok a poénokból.

Most a héten Vas megyéből azt írták, hogy nem igazoltam szabályszerűen – nem én vezettem az autómat.

Próbáltam elmagyarázni telefonban két rendőrnek is, hogy erre semmi szükség – a feljelentésben, a tanúvallomásokban a rendőrök beírták, hogy ki vezette  kocsit. Ezt a rendőrnek nem hiszik el, menjek közjegyzőhöz s vagy ötvenezerért okiratba foglalva küldjem el – hogy nem én ültem a volánnál. S ezt írassam alá azzal aki vezetett.

Hiába mondom – a feljelentő megnevezte a vezetőt , higgyenek neki – ebbe az egybe. Nem, és nem.

Ha próbáltak halakat biciklizni tanítani elképzelhetik mit élek át egy-egy ilyen szellemi erőpróbán amikor végre szóba áll velem egy ügyintéző.

Na mindegy – folytatom. Kitartok.

Most látom – csütörtök reggelén – a képen amit a kedves rendőr fotografált és felkerült a vas megyei szolgálat honlapjára – itt a portálon hiányos. Nem látszik rajta, hogy ezt mikor és hol gyártották. az eredetin rajta van. Ez is egy bizonyíték – ott voltunk, nem úgy fotózott, nélkülünk. Látszik kinyítatta a csomagtartót a kíváncsi K.I. nagykorú zászlós. Lett volna alkalma a szabálysértési eljárást befejezni, velünk, szerény társsaságunkban. Ám Ő közigazgatási eljárásba kezdet. Ami még ha jól számolom egy évig eltart. Eltarthat.

Üzenem a szombathelyi ügyintézőknek – akikkel nem lehet beszélni – tilos az ügyféllel szóba állni – az informátor is csak ha rögzül a beszélgetés  – nem hagyom magam.  S nem az azért a 30 ezer forintért hanem azért mert ha erre rászoknak a rendőrök, akkor nekünk jaj lesz.

 

szantograf.hu