Pezsgőspoharas villanyrendőr – ez a legősibb -tyúklétrával

Naponta ellenőrzöm a miskolci villanyrendőr környéki burkolókat. Látom, gondosan kihagyják a helyét a feltárt betonalapzatnak, ami valamikor megfogta a régi rendőrdúcot.  Most még elég rozsdás, de a statikus szerint stabil. Ez tartja majd a most épülőt.

Mint ismeretes hamarosan teljesülhet a közakarat és együttes erővel visszaállítjuk a rendőr kabinját. Úgy ahogyan volt. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Dr. Kriza Ákos polgármester ezt a feladatot Rostás László főépítészre testálta, aki lelkesen intézi az ezzel kapcsolatos munkát. Megvan a kivitelező Daruka Tibor( Startmetall) és már az anyag beszállítóját is megleltük Ligeti Péter ígérete szerint a Ferroglobust támogatja majd a projektet.

Időközben viszont kaptam egy érdekes figyelemreméltó képet –mint látják ezen a rendőrlámpa dúc egyszerűen egy talpas pezsgőspohár formájú, sima tyúklétrával. Tehát ez lehetett az első variáció, az igazi, az ősi. Könnyen kikombinálható, ez a hatvanas évek előtti forma, a háttérben még nincs ott a lottóház. Áll az Ofotértes saroképület. A lottóház helyén még él a szabadtéri söröző, amely feltehetően a későbbi mackó büfé elődje.

Ezzel nem azt akarom mondani – hogy akkor ezt a formát állítsuk helyre. Csupán jelzem –volt ilyen is.

szantograf.hu