Csiba Gábor főigazgató a kórház élén – nem történt mulasztás a koraszülött osztályon – lezárult a miniszteri vizsgálat

Nem történt mulasztás a megyei kórház koraszülött osztályán. A miniszteri vizsgálat lezárult  – dr. Csiba Gábor a megyei kórház főigazgatója ismét munkába áll.

(Óriási szerencséje volt szombaton délután annak a középkorú embernek akit a sors éppen dr. Csiba Gáborral a megyei kórház főigazgatójával hozott össze a sors. Az úr éppen a Tapolca felé vezető úton az egyetemvárosi kereszteződésben kerékpározott amikor rosszul lett, elterült és másodperceken belül elvesztette az eszméletét.

Csiba Gábor főigazgató – aki ilyen helyzetekben azonnal szolgálatba helyezi magát – egy autóból vette észre a biciklista fölött álló kisebb tömeget. Látta, hogy nagy a baj – az agyvérzést vagy infarktust szenvedett emberen azonnal megkezdte az újraélesztést. Minden jel arra mutatott, hogy elkel a sürgős segítség. Csaknem harminc percig küzdött az életéért, mígnem megérkeztek a mentők – akik az újjászületett embert a megyei kórházba, a legjobb helyre szállították. A mentősök  megjegyezték – hogy ha a főigazgató nem éppen arra jár és nem idejében kezdi az élesztést, nekik már ott nem sok keresnivalójuk lett volna.  Hozzátették – régen láttak ilyen gyors és szakszerű gyors életmentő orvosi beavatkozást.

Különben a főigazgató vonzza az ilyen eseteket – nem először kellett így váratlanul civilben útközben beavatkoznia. Volt egy hasonló esete Bogácson és Diósgyőrben is amikor egy közúti baleset súlyos sérültjét kellett visszahoznia másvilágról.

Gondolom az újjáélesztett kerékpáros és a főigazgató hamarosan kibeszéli a történteket a megyei kórházban. Kíváncsiak lennénk rá, hogy a beteg, hogyan emlékszik és emlékezik e valamire a körülötte történtekről.

Miközben a kereszteződésben folyt az életmentés az éppen arra járó gyakorlatozó rendőrök biztosították a terepet és irányították  a felgyülemlett forgalmat.)

szantograf.hu