Füles bagoly az egész világ – a nagy testvér kukkol -ez már csak így lesz

Hogy oda ne rohanjak. Áll a bál – egész nyugat Európa Obamára orrol, hogy azok az óceánon túli amerikai gengszterek mindenkit lehallgattak. Olyan nagy a felháborodás, a színlelt, amilyenre régen nem volt példa.

Miközben mindenki tudja, tudta, hogy nemcsak az egyszerű polgárok szavát lesik, hanem az összes potentátét. Számukra idáig is nyilvánvaló volt, hogy hallgatják, őket csak hát más az amikor ezt a tényt nyilvánosan visszahallják.

A mobil telefon és az internet világában valaki mindig tudja, hogy hol vagy mit olvasol, mit beszélsz, s mire kattansz rá. Bosszantó, nyugtalanító ám egyben biztonságérzetet is sugall. Vannak rossz szándékú másnak ártó emberek ezért a világot bekamerázták. A műholdakról képesek a rendszámodat is leolvasni, ha nagyon szükséges.

Vajon meddig tarthat, még ez az ostoba haragszom rád a nagyhatalmak főnökei között. Míg nem valaki elviszi a balhét, s aztán minden úgy folytadodik mint idáig. A nagy testvér kíváncsi természetű, kukkol téged engem ugyanúgy, mint Merkelt és az angol királynőt. A lehallgató rendszerek előtt már nem emberek ülnek. Skennelik a dumát és bizonyos szavakra reagálva már is rögzítenek.

Most beírom Al kaida… ebben a pillanatban a gépem innentől engem les. El is bújok, bújócskázom.

szantograf.hu