Kikacsingatnak a pártból – folytatódik az osztódás – összefogásból széthúzás

Tetszik látni, ez a katona milyen cselesen kacsintgat ki. A helyszín a prágai köztársasági elnöki palota , a képen az őrt álló katona szeme mint a teleobjektív. Mindent lát és befog.

Valami ilyesmi zajlik most a Jókai téren az MSZP székházban. Akiben tudatosult, hogy jövőre már nem indul, nem indítják – már is kacsintgat.  Persze csak balra, hová is máshová. Hiszen a jobboldalon se rózsásabb a helyzet. Ott is sokuk illúziója tovaszállt.

Kisebb parlament, nincs polgármesterség, keresik a menekülő utakat . Jó hely az a parlament , nyáron hűvös , télen pedig kellemesen meleg. S még jár hozzá mentelmi jog.

A szocialisták berkeiben egymást érik a sértett, sértődöttek. Megtörtént a nagy generációváltás, az öregeket érdemeikre való tekintettel mellőzik a mostaniak nevét meg még leírni, kiejteni se tudjuk.

A kulisszák mögött zajlik még az egyezkedés az osztozkodás – nem titok, hogy  a szocialisták között vannak akik egy újabb platform megalapításán mesterkednek. Mondjuk ez lesz a hátrányos helyzetű politikusok fóruma. Amit Szili Katalin megkezdett az már másoknak a határidő naplójába is szerepel.

Hogy mi lesz a vége. Rövid időn belül minden baloldali szimpatizánsra két párt jut majd. Mert most ők egyre robban teljesítenek.

Amikor ilyen marhaságokat írok azonnal szólnak – mire jó ez , mit akarok ezzel. Nos, csak nekik mondom – nem árt időnként a tükörbe is nézni.  Csak borotválkozáskor és fésülködésnél az kevés.

szantograf.hu