Ha Merkel hívna –kémkütyük szabadon – poloska elhárító poloskák

Meddig rúgózzunk még ezen a lehallgatási ügyeken. Az egyik orosz miniszter végre kibökte az igazat – itt mindenki mindenkit figyel. Ilyen a világ, akit ez zavar, ezernyi módja van, hogy titkosítsa a mondanivalóját. Egy német kancellár meg tudhatja, hogy lesik minden szavát, tehát használjon szuper biztos, lehallgatás mentes készüléket. Nem drága, már hatvan ezer forinttól kapható ilyen nálunk is. Utánvéttel is megküldik.

Emlékszem, nem is olyan régen egy honfitársunk még csak az interneten tudott rendelni egy olyan tollat, amibe kamerát rejtettek. A vámosok hónapokig csak vele foglalkoztak, hogy minek neki ilyen stratégiai eszköz, ez alkalmas kémkedésre és majdnem börtönben kötött ki a szerencsétlen.

S mi van ma. Minden kocsiban ott a rejtett fedélzeti kamera, hang és képrögzítésre. Az áruházakban óriási a választék a szemüvegekbe rejtett kamerákból. Az interneten annyiféle kém kütyüt, poloskát és poloska elhárítót rendelhetünk, amennyit csak akarunk. Ez ma már csak pénz kérdése. Vannak olyan kütyük, kulcstartó méretűek amelyekkel – (Konrád áruház Teréz körút, Budapest) bárkit megfigyelhetünk, még a távolból is.

Vannak titkosszolgálatok, amelyeknek éppen ez a feladatuk. Minden komoly országnak van hírszerzése kémelhárítása, s hogy ki-ki ellen és kivel fog össze az már régen nem ízlés kérdése.  Egy angol politikus szerint – ha tudnám helyesen írni a nevét nemcsak kimondani név szerint idézném – nekünk nincsenek barátaink csak érdekeink. Őszinte volt, csaknem száz évig élt.

Ami most folyik ez csak egy színjáték, műbalhé. Ha ma rám telefonálna a német kancellár asszony – sajnos németül se tudok – csak rákérdeznék –s Önök senkit se szoktak fülelni?

Mint ha hallanám – a szövetségeseinket nem.

S ha még nem csapná le a telefont – tovább ostromolnám – tessék mondani, jelenleg ma éppen kivel tetszenek szövetkezni, s ki ellenében.

szantograf.hu