A mi Kazinczynk – bezárt az órás – a trend a mobilosoké – a régi kedvesebb volt

Szinte észre se vettük, hogy egy vállalkozás megint megszűnt Miskolcon a Kazinczy utcában. Bezárt a Rinder óra, a tulajdonos Rinder Györy véglegesen bezárt.

Aki nem emlékezne rá, ebben az üzletben egy nagyon szerény kis trafik volt korábban. Katika néni dohányboltja – Rinder úr közvetlenül tőle örökölte meg hajdan a boltot.

Katika mozgássérültként, hadi gondozottként vezette , vitte a boltot amíg az egészséges engedte. Előtte van az egyszerű berendezés, a sarokban egy nagy vaskályha, stelázsi szerű polcok a háta mögött és előtte egy üvegasztal. Nagyon korán nyitott és későn zárt.Volt nála mentolos szipka – aki nem tudná mi ez kérdezze meg egy öreg dohányostól – meg a korabeli népszerű cigarettázó sün. Erre emlékszem, járt hozzá 12 darab speciális  pálcika amit a sün percek alatt füstölögve szívott el.

Ma már az egész utcát arab kereskedők, gíroszosok és mobiltelefonosok uralják. A trend folytatódik, megállíthatatlanul. Hogy e jó e nem jó e , majd eldöntik. Nekem kedvesebb volt amikor arra egy rádiószerelő, egy vízszerelő mester és egy suszter műhely volt. Békésen a Drink bár és az Avasi kávéház mellett.

szantograf.hu