Epres Laci cicája – fekete, de mégis – hozza viszi a szerencsét

Aki nem babonás hosszan szemezzen ezzel a csodálatosan gyönyörű macskával. Barátomé, aki nagy becsben tartja. S jól tartja, a legdrágább macska konzerveket veszi neki. S eltűri, hogy kitúrja őt a tévéfotelből.

Megtudtam, hogy a fekete macska ha jobbról balra megy át előttünk szerencsét hoz. Fordítva viszont nem sok jót ígér egy ilyen találkozás. Még szerencse, hogy a mi utcánkból két felé van kimenet, így ha egy ilyet észlelek visszatolatok, várok, hogy előttem elhúzzon valaki, vagy a másik irányból kezdem a napot.

Jó tudni, ha macsek ismerős, tehát odavalósi, bennfentes minden babona érvénytelen. Ez világos, mit is tenne Laci barátom ha saját cicája előtt és mögött kellene egész nap sasszéznia.

Én viszont máig is csak úgy tekintek ezekre a kisállatokra, minitigrisekre amelyek képesek a pici egeret nyakon csípni. Már elsírtam, a dolgozó szobámba a légkondin belopakodott egy egy vagy két kis egér.  Már mindent bevetettem ellenük. Jelenleg áll a front, nem bírunk egymással.

Ragasztó, kelepce, rugós fogó, magyar fa és német plasztik  minden beélesítve. Ja vettem tíz ezerért elektromos kattogót is a WS teleshoptól ami állítólag elűzi ezeket. Semmi, már aludni se lehet a ketyegésüktől, noha azt mondták ez az emberi fűl számára halhatatlan. Csak nem most derül, ki hogy az én fülem nem az lenne.

Tehát kellene egy macska – egy olyan ami megfogja az icipici egeret.

Csak kölcsönbe.

szantograf.hu