Miskolci fiú lett a szóvivő – Veres Gáborral nem fognak törököt – Nyakó  is esélyes volt?

Üdvözölendő, egy újabb miskolci politikus tornázta fel magát az MSZP felső szintjére. Veres Gábor, aki dolgozott a miskolci holdingnál és az önkormányzatnál, most beugrott Török Zsolt lemondott szóvivő helyére. Akik ismerik az itteni munkásságát, aggódnak érte. Ha Törököt  be tudták vinni a málnásba, akkor Gáborral most törököt fogtak a szocialisták. Ilyenkor felmerül a kérdés, hol van Nyakó István, aki fél vállal verte vissza  az öszödi események idején ért támadásokat.

Veres Gábor a fiatalítás jegyében egy igazi új arc a pártban. A biztonság kedvért tettek mellé egy szimpatikus hölgyet is. Biztos, ami biztos. Veres Gábor ugyanis még soha, semmikor nem mérette meg magát, nem volt még önkormányzati képviselő sem, így aztán lehet, hogy nagy lesz neki ez a pántos szandál. Ha őt dugták ki most a kéményen, csak  nem lehet olyan nagy a káderválaszték  a párt központjában.

Ezt a teszetoszaságot  jelzi a bajai videós sztori is, amely jó kis mészárlást visz most végbe a baloldalon. Ennek lehet a következménye, hogy máris felállt az elnök körüli tanácsadó stáb a kipróbált, régi politikusokból, akik óvatosak és nem kapkodnak a legyek után, mint a mostani szóvivők.

Lendvai Ildikó és Kovács László megjelenése ebben a  gréniumban csak megerősíti a régi igazságot: jó az öreg a háznál. Kár volt őket elűzni és idő előtt leírni. Bármelyikük csukott szájjal kibeszéli  a párt ellenfeleit.

Hajrá Veres Gábor! – záporoznak neki a miskolci SMS-k, a gratulációk. Legalább egy hónapig bírd ki. Már is felkészül az utódod. Addig még megmutathatja  a lereszelt oroszlánkörmeit.

szantograf.hu