A mamám kérdezi – miért nem lehet évente voksolni – 2014 a nyugdíjasok éve lesz

Mamám a 93 esztendejével régi nyugdíjas, noha már csaknem hetven körül járt amikor letette a lantot. Ehhez képest nem valami bőkezű vele a társadalombiztosító. Pont  azon a  kritikus  határon van a járandósága, hogy semmilyen más plusz juttatásra nem jogosult. Gyógyszer kiegészítést nem kaphat még akkor se ha a nyugdíja fele  a patikusokat gazdagítja. Így aztán Ő az aki kifejezetten örül a közelgő választásoknak.Újságokat olvas tévét néz – s más se hall, minden olcsóbb lesz csökken a rezsi és kevesebb lesz az adó és még az öregekről se feledkeznek meg. Többet hoz neki a postás. Tele optimizmussal számolgatja, hogy hány ilyen választási ciklust kell kiböjtölnie, hogy annyija legyen amennyi valóban járna ötven évi bedolgozott munka után.

A lényeg – 2014 a nyugdíjasok éve lesz. Annyian vannak, hogy alig férek fel a buszra tőlük -tehát döntő lehet a szép korúak voksa. A tisztelet társasága és rajta kívül minden párt rájuk utazik. El lesznek kényeztetve, mondom is a mamámnak, bár Ő már tudja – ki lesz nekik …… fényesítve az ülepük.  Éljen a lehetőséggel, sokáig !

Mamám kérdezi – nem lehetne minden évben választásokat tartani? A francnak kell négy éveket várni. Karácsony is minden évben van. Tessenek meggondolni – még maguk is lehetnek nyugdíjasok. Kis nyugdíjasok nagy Magyarországon.

szantograf.hu