Játék a tűzzel –  Obama vonalban volt – látványos erőfitogtatás- Pesten is átstartoltak

A külföldi média időnként olyat is kiszivárogtat – ami a magyar sajtóból hiányzik.

Izraeli gépek Teherán felett fitogtatták az erejüket. Berepültek Iránba – a teljes légvédelmet blokkolták  majd hirtelen visszafordultak.

A kulisszák mögött – egy belga hírforrás szerint – az történt, hogy tudtára adták az irániaknak – ha éppen szükséges rövid időn belű képesek megsemmisíteni az atomlétesítményeket a távoli Perzsiában.

Más hírek szerint – mielőtt elindultak a gépek értesítették Obamát, hogy mi várható.

Aki most éppen úgy tartja, elege van már a konfliktusokból nem szeretne egy újabbat. Teljes tekintélyét latba vetette, hogy dolgavégezetlenül visszafordítsa  az izraeli pilótákat. Ez akkor történhetett amikor éppen egy nagy polgári védelmi gyakorlat is zajlott náluk.

Nos, mi lehet az igazság. Szerény véleményem szerint – maga a hír tény és valós. Csak azt nem hiszem el, hogy Izrael csak az utolsó pillanatokban egyeztetett a Fehér Ház urával.

A színjáték valóban egy figyelmeztetés volt, közösen fundálták ki a szövetségesek.

Jól. Csodálatos szerepjáték zajlott le a világban, a hátunk mögött.

A Perzsák már tudják, hogy alkalomadtán Izrael többre képes mint amit ők hisznek.

A Perzsák elhiszik, hogy Amerika  – lám megvédte őket – egy telefonnal megfordította a vadászgépeket Irán légterében.

Kifelé tehát minden klappol.  A mutatvány látványos és sikeres volt.

Nem hiába gyakoroltak. Tetszenek emlékezni, arra a bizonyos Liszt Ferenc hegyi átstartolásra – Teherán Jeruzsálem -s Budapest között azonos a légvonalbeli távolság.

Az eredmény – csöndesedett a vita a tárgyalásokon – és már már megszületőben az egyezség az iráni atomprogram békés célú átállítására, a folyamatos helyszíni ellenőrzésről.

szantograf.hu