Weidlich udvar- osztoznak az utcafronton – nem klappolt a zakó

Szépen mutat a Weidlich udvar. A ház történetét már sokan megénekelték.  A közelmúltban az épület utcai frontján két nagy üzlet osztozkodott. Talán bal oldalon volt a legnagyobb gyermekruházati a másikon pedig a Nagy Lajos vezette húsbolt.

Ami érdekes, hogy a hatvanas hetvenes években külön kultusza volt a gyermekruha boltoknak. Ez arra vezethető vissza, hogy ott mindent olcsóbban adtak. Sok szerencsés kis lábú és kis növésű felnőtt innen öltözködött. A választék nem volt valami nagy , szortimentben sem. Emlékszem, az első öltönyömért lejártuk a lábamat amikor 13 éves voltam. Egyetlen színben, sötétkékben kínáltak, de olyanokat amelyeknek a nadrágja nem klappolt a zakóhoz.

Ez a húsbolt volt a fejesek ellátó központja.  Időnként nagyobb volt a forgalom a hátsó traktusban az áru átvevő bejáratnál mint az üzletben. Nagy úr tudta kinek jár velős csont, pacal és marha lábszár és máj. A tanácsi dolgozók és a pártházi apparátus telefonon rendelt és ha kellett a segédek rohantak ki a virslivel és a kolbásszal.

Hogy mi minden volt még ebben a házban arról – majd később.

szantograf.hu