A próbakártyám a tizenhetedik volt -tömörülnek a szolgáltatók – a felső fertály kihalóban

Egy kis mobilfóbia. Hol volt az első miskolci mobiltelefon üzlet? Segíthetek – az első Westel bolt, boltocska a Kazinczy Ferenc utcában, a  valamikori Drink bár helyén. Ott volt egy műszaki üzlet és annak a sarkában. Piller Gábor – ma a Vodafone vezérigazgató-helyettese  nyitotta meg, akkor a Westel egyik igazgatója volt.  Az első bolti vásárló Pocetnyik úr – ha jól emlékszem.

A fenti kép is olyan beszélős.  Ott a Pátria házban az első mobilüzlet a virágbolt mellett nyílt. Ott ahol most a cipész műhely van. Kicsinek bizonyult így ez átköltözött a szemközti Rákóczi Házba.

Közbe megnyílt az első nagy Westel a Kossuth utca sarkán  – ez ami már el is költözött a volt tévészalon helyre. Szembe vele a Vodafone még hamarabb bedobta ott a törölközőt és a villanyrendőr mellett nyitott egy még nagyobbat. Ami azt jelzi, hogy  a nagyok szeretnek egymás szomszédságába tömörülni. Ennek következményeként a főutca felső fortélya kezd kihalni, kiürülni. S ez nagy baj.

Hogy miként volt a mobilok árusítása az ős vagy a hőskorban – ezt is elmesélem majd. Könnyű lesz Miskolcon az enyém volt az első 450-es Ericson és a GSM telefon – az utóbbi próbakártyájának a száma 17.  Máig is azon töprengenek ki a frász lehetett az első 16, ebből egyet már kiderítettem, még 15 hátra van. Jelentkezzenek.

szantograf.hu