Az egykulcsos is sok – a többkulcsost meg ideje elfelejteni – szocdemagógia a kampányban
20 ezres pénz

Apósom ügyes kezű mesterember – bádogos kisiparos volt. Ilyentájt, ha dolgozott is nem tudott számlázni, minden közületi munkát át kellett vinnie az új évre. Limitálták a bevételét – ostoba állami adminisztrációval, progresszív adózással sújtották az értékteremtő embereket. Az átkosban ha valaki többet dolgozott egyre nagyobb adóval büntették. Nem is értem -nem is hiszem, hogy ezt ép ésszel meg lehetne vagy ki lehetne magyarázni.  Még azt se, hogy miközben a maszekok jól kerestek olyan tarifával fizették a társadalombiztosítást, hogy a nyugdíjuk  ne emelkedjen a a csillagos egekbe.

Elmélkedem, hogy kampányfogás e vagy  igaz e – hogy a szocialisták mereven ragaszkodnak az általuk elképzelt többsávos adózás visszaállításához. Mániájuk, hogy a több kulcsos adó igazságosabb és a mostani bántja az emberek szociális érzékenységét. Szeretnék, ha a jövőben is a többet keresők nagyobb arányban tejeljenek a kincstárnak.

Szépen csengő demagógia – hogy a kisemberek ezt szeretnék. Ilyenkor asszociálok – milyenek is a kisemberek, a kiskatonák akik ezt visszasírják.

Hiszen a régi fajta rendszerben a jól keresők ha csak tehették egy szinten felül csak trükköztek – keresték a kiskapukat, az egyéb jogcímeket,hogy a jogos járandóságukat megkaphassák . Azt amiért megdolgoztak.

Szociális demagógia mindig is volt – bal és jobb szárnyon egyaránt. A jelenlegi egykulcsos láthatóan bevált. Aki jobban hajt nem büntetik magasabb adókulccsal.

Aki előrelátó pontosan tisztában van mennyit kell megosztani az adóhivatallal.

Jó lenne ha a költségvetési és adózási ügyek változatlanul maradnának és nem válna a következő választási kampány martalékává.

szantograf.hu