Nyomul a demokratikus koalamaci – aggódnak az anyapárt vezetői – Fletó az maradt aki volt

Jól zár az MSZP. Alig hallani ki, hogy belső robbanás veszélye feszegeti a pártot. A miskolci vezetés próbál ellenállni, de nem sokáig bírja szuflával. Észérvvel.

A nagy többség egyre erőteljesebben követeli – össze kell bútorozni a Demokratikus Koalícióval. Gyurcsány felszántja az országot s egyre népszerűbb.

Köszönheti ezt annak, hogy a baloldal más tömörüléseivel szemben következetes maradt.  Nem hajhássza az olcsó népszerűséget – ma is azt vallja, akik nem itt adóznak, lásd a határon kívül élőket, ne kotyogjanak bele a hazai belpolitikába. Mondván mi se voksolunk Romániában vagy Amerikában.  Csöpög belőle a logika. Bár azt is tudja, hogy ezen már úgy se változtatnak. Így aztán azt javasolja – a külföldön dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben, az egyszerűbb és nem kell hazataposniuk egy napra. Világos, ebből is kisejlik a sanda szándék.

Fletó nem bomlasztja az MSZP-t. Inkább az érzékelhető, hogy az anyapárt tagsága több erőt lát már a demokratikus koalában. Gyurcsány maci jobban nyomul. Így aztán jogosan félti az emeszpé helyi és országos vezetése a pozícióit. Mi van akkor ha a tagság elszivárog a DK irányába. S Mesterházi egyedül marad a portással és Gordonnnal a Jókai utcában. Ez csak vízió – ami bármikor bekövetkezhet. Bár a portást nem ismerem. Lehet, hogy ő elcsábul.

szantograf.hu