Karácsonyi ajándék az ORFK-tól –megsemmisítették a büntetést – három év után

Az álmoskönyvek szerint a szombathelyi rendőrségtől levelet kapni rosszat jelent, nagyon sok pénzbe fáj.

Ám most igazi karácsonyi ajándékot küldtek. Röviden a tényállás – még 2011 tavaszán leintette a kollégámat egy pesti rendőr, mert lassan haladtunk a körúton. Az én kocsimmal. Megálltunk, majd miután mindent rendbe talált – azt hittemviccel húsz ezer forintosbírságot szabott ki,mert, hogy rossz helyen állunk.

Vita – végtelenített szalagon – megunta, lefotózott s már is jött a harminc ezer forintos bírság Szombathelyről, amit a mai posta szerint töröltek, megsemmisítettek. Ehhez röpke három év kellett, nagy türelem kitartás. Nézegetem a levelezést időközben legalább harminc embert foglalkoztattunk, közülük a többségnek fogalma se volt miről is van szó. Csak nyomták a kincstári sódert, határoztak, töröltek, fellebbeztem majd így tovább ment a móka. Jártam vele a bíróságon, az ügyészségen, közben a kedves rendőr bepróbálkozott – egy miskolci megfélemlítéssel. Sikertelenül.

Na, mindegy – legalább nem unatkoztunk – ma megkaptam Mikulásra ezt a levelet. Nagyon köszönöm.

A levélben van egy rejtett mondat – hogy amennyiben költségeim voltak a csatában, arra igényt tarthatok.

A hétvégén összeállítom a listát – az anyagit és a pénzben nem éppen kifejezhető egészségi károsodás becsült értékét.

S már most mondom – önként, önzetlenülsegítek bárkinek, ha hasonló vitája támad a rendőrökkel. Közlekedési vonalon. Persze először engem kell meggyőznie, hogy az igazság az ideát van.

Kedves Klics Ignác törzszászlós – van face oldala – bár a velem való szembesítést a személyiségi jogaira való hivatkozással hárította – aki teheti,tegye fel az oldalára, írja meg neki.  Velem nem kommunikál, érthető okokból. Remélem, nem lő le és nem küldi rám megint a miskolci kollégáit, mint anno tette. Ezt az utóbbit még az ügyészség göngyölíti, mert bár minden bizonyíték megvan, a szereplők már semmire se akarnak emlékezni. Én viszont még a civilnek álcázott rendőr kocsi forgalmi rendszámát se voltam képes elfelejteni. A legnagyobb miskolci csúcsforgalomban rontottak rám és népes tömeg előtt kutatták át az autómat, hátha sikerül rám ijeszteni.

szantograf.hu