Bögre se volt a leveshez – nem szóltunk -sürgös vizsgálatot várunk

A kép csak illusztráció. Az eset ennél puccosabb helyen, pontosan a parlament vadásztermében történt, kedden este. Pazar fogadás, kellemes smuzolás csodálatos vendéglátók, akik példa nélküli módon minden újságíróhoz odamentek, leültek az asztalukhoz és próbáltak beszélgetni. Érdemben és őszintén, barátian.

A köszöntő után aztán irány a svédasztal ahol glédában sorakoztak a finomságok. Sertéspörkölt juhtúros sztrapacskával, borjú sűltszeletek enyhén paradicsomosan párolt rízzsel és fogasfilé turós laskával. Mindent nem sorolok fel. És akkor egy nagy tálban újházi tyúkhúsleves – amihez viszont elfelejtettek bögrét kitenni. Nézegettük – miért is ne de úgy a rendezők mint a vendégek nem szóltunk. Senki nem tette szóvá ott, mindenki csak nézte – kint nagy hideg volt a Kossuth Lajos téren – jólesett volna a meleg leves mindenkinek, de ez most kimaradt. Blama vagy egyszerű szabotázs a felszolgálóktól. Még egy szívószál se volt nem, hogy mélytányér.

Ha a mai plenáris ülésen ez ügyben valaki interpellálna és szóvá tenné, hogy jártunk az Ország Házában megköszönném mindannyiunk nevében. Esetleg egy vizsgáló bizottságot is megérne  az ügy.

Mindegy kilencre értem haza és én csináltam magamnak egy Knorr zacskós hús  levest. Mert leves nélkül nem múlhat el a nap.

szantograf.hu