A temetés margójára – a titokzatos idegen -mint a lakodalomban

Ezen a földön egyetlen egy biztos – a halál. Akár várjuk akár nem az egyszer mindenkinél beköszönt. Még Nelson Mandelát is elérte a vég. Hála a sorsnak, hogy nem ereje teljében jóval túl a kilencvenen hívta magához a Mindenható Teremtő. Érdemeihez méltó módon meggyászoljuk. Miközben a média jól szórakozik a temetés körüli kuriózumokon.Például a cseh miniszterelnök-helyettes nem vette észre, hogy ki van hangosítva a mikrofonja – s mondott egy cifrát, amikor megtudta , részt vehet a dél-afrikai gyászszertartáson. Ahelyett, hogy örült volna a megtiszteltetésnek – káromkodott egy nagyot. Nem azt mondta, hogy nem megy mert Mandela se lesz az övén, ennél csúnyább szavak  jöttek ki a száján. Feltételezem, hogy ennek megfelelően fogadták a temetésen.

Hazánkat dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselte, az amerikai egyesült államokat Obama. Vele egy csoportba lenni nem akármi mégis a politikusok egy része ódzkodott a részvételtől . Obama jelenléte természetes,  – nem szép ilyet leírni – de maga is színesbőrű és ezzel tartozott Mandelának.

Miközben azt is tudjuk, hogy Dél Afrikában már koránt sincs olyan rend és fegyelem mint a gyarmatosítás idejében. A feketék nem képesek rendet tartani maguk között. Ez a mostani kormányuk véleménye.

Ezt bizonyítja az is, hogy a temetés idején egy olyan személy kerül az USA elnökének a közelébe mint tolmács akiről senki semmit nem tud.  Senki nem ismeri. Tipikus esete annak amikor a lakodalomban találgatják, hogy ki kicsoda – s nem képesek eldönteni a vőlegény vagy a menyasszony rokonságából való e.  Az a kép is bejárta a világsajtót amelyen a szertartás közben Obama és társasága valamin jóízűen szórakozik.

Lehet, hogy azon derült -hogy ő se tudta ki ül mellette tolmácsként .

szantograf.hu