Újmódi kotrók – ha szerencsére vágyunk – legyenek kéznél szabad gomb

Látom Miskolcon a Görgey utcán megy egy ember talpig feketében, éppen a Gyertyafény nevezetű temetkezési vállalkozás előtt. Ilyen helyen igazából nem feltűnő a sötét ruházat.Ám ahogyan elhalad, látom a hátán a virító feliratot – Thermoment .

Akkor veszem észre, hogy az oldalán egy fekete nagy katonai térképtáska – olyan amilyet valamikor a körzeti megbízott rendőrök hurcoltak magukkal. Mellette egy kerek szatyor amiben feltehetően a kotrókefe van összetekerve. Fekete maszk vagy kéményseprő sapka nem volt rajta, de, hogy az volt azt tuti. Mire megfogtam volna a gombomat – mert ugye kéményseprőt látni szerencsét találni a mester már is eltűnt a Mikes Kelemen utcában.

Figyelem , a mostani kéményseprők már nem úgy néznek ki ahogyan korábban megszoktuk. Laptop táska még nincs náluk de van fűst jelző műszereik. Arcukon nincs már maszk , de még mindig a hagyományos módon kotornak.

Csak hát mire felismerjük őket – az egy kis időbe telik – ezért mindig legyen egy szabad gomb a kezünk ügyében. Ha szerencsére vágyunk.

szantograf.hu