Edilkamin jó márka – ki kell ismerni – eláruljuk a fortélyát -vízteres kandalló

Edilkamin – kevesen ismerik ezt a kandalló márkát. Olasz gyár és magyar üzem közös terméke a vízteres kandalló. Nagy találmány, mi is megvettük, s három esztendőbe tellett, hogy kitanulmányozzuk miként is kell ezzel fűteni.

A miskolci kereskedő nem tudta beszerelni, csak eladni így önerőből építettük be ami miatt garancia nuku. Első évben füstölt – kiderült, hogy nem jó az oldalsó szellőző. Automata pillangószelepes – ha kinyitjuk a tűztér ajtót   csukódik és zár. Időként egy kis szénmonoxidot is áraszt – a katasztrófavédelemtől voltak kint bemérni, de a gyártó csak kimagyarázta. Ez ezzel jár , meg kell nagyobbítani a szellőzőjét.

Majd jött egy másik szakember miszerint a csőillesztés szabálytalan fordítva van. Kijött a szerelő és elmagyarázta ez így a jó, menjen a másik a francba. Ám csak küldött egy törpét aki nehezen de bekúszott a kandalló mögé és megcserélte a csövet.

Ez három évig ment így – jártak nálunk a kéményseprők, a pesti tűzoltók a fogyasztóvédők csak éppen az eladó kereskedő nem volt kíváncsi minderre.

Jelentem – az idén már különösebb probléma nincs vele – vagy lehet, már annyira megszoktuk, hogy észre se vesszük.

Végül ha valaki tűzteres kandallót akar, a gázkazánja mellé – mi szívesen adunk tanácsot, hogy milyet vegyen és mi kell hozzá. Eláruljuk mindazt amit nekünk senki nem akart elmondani, de idő közben saját kárunkon elsajátítottuk a fortélyt.

szantograf.hu