Fletó markában a baloldal – bevált Gyurcsány taktikája

A huszonnegyedik órában valósult meg az ellenzéki nagy koalíció. Bevált Gyurcsány fenyegetése. Persze ha jól meggondoljuk e mögött óriási teljesítmény. A volt miniszterelnök tavaly nyáron beígérte az országos kampány körutat. Megmondta felszántja az országot, mindenhová elmegy és ott is beszél ahol csak három hallgatója lesz. Meg is tette. S ma már nemcsak beérte Bajnai ismertségét, népszerűségét hanem túl is szárnyalta. Nélkülözhetetlen lett. A baloldalon ismét ász lesz.

Aki egy kicsit is ismeri, az viszont azt is sejti, hogy Fletó itt már nem áll meg. Markában érzi a baloldalt. Kimondta, hogy nem akar miniszterelnök jelölt lenni.

Ám mi van akkor, ha ismét kezdődik a bohóckodás mint amikor lemondott. Hetekig keresték lámpással az utódját, miközben Bajnai már startra készen állt Gyurcsány istállójában. Másnak nem is adta volna át a kormányt, mert csak ő lehetett kompatibilis a a távirányítójához.

A terv tehát világos – Orbán ellenfele kihívója nem lehet más csak Gyurcsány. Öszöd, Sukoró , 2006 októbere belége még rajta van. Ám mára ezek egyre patinásabbak. Hiszen köztudomású, ha a bősi vízi erőmű nem léte is mára hiba lett. A velencei kaszinó ügye is politikai baklövés.  Csak lesz kaszinó csak éppen nem Blum hanem egy amerikai magyar nevén.

Jobb oldalon rendkívül örülnének ha Gyurcsány lenne a kihívó.

Baloldalon még ezen hezitálnak. Viszont ha csak őt dugják ki a kéményen ez a lehető legnagyobb meglepetés okozza majd mindkét térfélen. S a baloldali szavazók, szimpatizánsok legyintenek – a sok rossz közül még mindig ez a legjobb.

Ehhez viszont kellene néhány mea culpa, bizonyos kérdésben.  Az egyházi ügyekben simulékonyabbnak kellene lenni, s a határon túl szavazók témájában is megfontoltabban kell megnyilatkoznia. Szerintem megy ez neki ha akarja. Valamit valamiért.

 

Közbe képet cseréltem. Tessék alaposan tanulmányozni. Gyurcsány finoman mosolyog a nemlétező bajusza alatt. Szinte lerí róla amit gondol – fiúk a francnak kellett ennyit rinyálni, megkerülhetetlen vagyok.

Fodor Gábor viszont kifejezetten nem kívánatos ebbe a csapatba. Rosszízű emlékeket ébreszt. Ő volt – ha jól emlékszem a szabad madarak utolsó elnöke, sikeresen lenullázta a pártot. Rajta messziről látni, politizál mert ezt szokta meg ehhez van kedve. Szemével azt vizslatja akad e épp eszű ember aki valamiért éppen ő rá voksolna.

Másik , valamikor volt egy szócsatám amikor feldobtam a hírt – Nyakó István a DK jelöltje. Volt is belőle cirkusz, minden oldalról, cáfolták mint ha ez valami röstelleni való lenne. S  mi van ma tényleg a DK jelöltje. Veszek is egy öthetes normál lottót.

 

szantograf.hu