Hétfőtől jár a miskolci Combino – egy kis villamosos sztori a a mai Északban

A hétfői északban írok egy két villamosos sztorit. Akit érdekel tessék elolvasni. Nem olyan hosszú ki lehet bírni.

Amiről nem elmélkedtem, tetszenek tudni, hogy a fővárosban , ott ugye Combinok és nem Skodák szaladgálnak mennyit cikkeztek ezeknek a hibáiról. Na és most , mindenki örül, hogy olyan világvárosi kinézetű járműveink vannak. Emlékszem, amikor először utaztam egy ilyenen szaunáztam. Nem volt benne légkondi. Sebaj három megállót kellett izzadnom, de érzékeltem, ezek a szerelvények már mások mint a régiek. Suhannak, a körúton. A Nyugatinál kezdtem aggódni, nehogy megint ott legyen a zsákos villamos robbantó vegyész tanuló. Nem jött megúsztam.

Mintha ott Pesten elszabták volna a sínek közötti távolságot és a szembejövő Combinok letarolták egymás visszapillantó tükreit. Ezt a problémát is megszüntették. Volt egy pár motorhiba is amikor mindenki szem láttára vontatni kellett a remízbe. Ma már ez se jellemző. Az viszont igen, hogy a graffitisek és az üvegmarók már valamennyit kidekorálták. Jó lenne ha Miskolcon ezek a művésznek mondott senkiháziak nagy ívben kerülnék az új Skodákat.

Jó utazást. Ha hétfőn elsőre nem jön be , két járatot kibekkelek, hátha. hadd szorongjunk. Aztán próbáljunk végre felhőtlenül örülni ennek is ha már megértük.

szantograf.hu