Hahó – itt a hó -hóhányók kerestetnek – kié lesz a meló

A kutya nem ette meg a telet. Az indiánok gyűjtik a fát. Nem maradnak el a hideg napok. Talán csak abban bízhatunk, hogy nem lesz olyan kemény mint amilyen a szegény amerikaiknak jutott. S nem ismétlődik meg a tavaly márciusi dunántúli hóhelyzet. Ha netán mégis akkor töltsük fel a mobilunkat és ha SMS-t kapunk gyorsan üljünk át a másik kocsiba. Egyszerűen cseréljünk helyet a mellettünk rostokolóval. Aki ma reggel útnak indul, mobil autóstöltőt, pokrócot, vizet és száraz élelmet spájzoljon be a kocsiba. Lapát meg homok tök felesleges a sztrádán.

Most, hogy az AVE-t elvitte a cica ki takarítja majd a miskolci utcákat? Remélem a jogutód ne feledkezik meg erről sem. A mi utcánk a Derkovits az mindig az utolsó a pucolásban.  Ez így volt a múltban is amikor a Mikes Kelemennel kezdték mert ott lakott a megyei tanács elnöke, a meredeken , hozzánk meg csak akkor jött a hótoló amikor már olvadni kezdett. Na akkor leekézik a kapu előtt, hogy két napig lapátoljak ha ki akarok hajtani. Remélem most se változik semmi.

Különben ilyenkor sokat segít ha mindenki busszal villamossal közlekedik. Jómagam is ezt a nagy kék autós sofőrös szolgáltatást választom.

A lapátoláshoz viszont nincs nagy kedvem – tehát keresek egy alkalmi hóhányót a ház előtti munkára. A gond csupán az, hogy a pénteki kuka mezgereléskor rengetegen ólálkodnak az utcában ilyenkor viszont egy se jön. Pedig kereshetne.

Jut eszembe – a régi történelemkönyv, amit már ki kellene hajítani, minden sora hazugság – a harmincas évek világválsága idején munkanélküli diplomások hányták a havat a főváros utcáin. Nálam most hat elemivel is lehet jelentkezni, két óra, pénz és meleg tea dukál a beosztáshoz. Lapát, hótoló van.

Jelentkezés most azonnal.Az ajánlat olvadásig tart.

szantograf.hu