Turistamiliő -a villanyrendőrtől száz méterre -a város Bermuda négyszöge

Született miskolciként , ősbelvárosiként is elgondolkodnék, hogy hol készülhetett ez a kép, ha csaknem nem én exponálok rá.

Tiszta, Eger, Szentendre, Eger vagy Velence. Egymásnak feszülő házak, szűk kis utca. Egyik ablak a másikra nyílik. Tiszta középkori romantika. Ez az a miliő , hangulat a amit turisták kedvelnek. Jobb helyeken ezekben a sikátorokban egymást érik a butikok és a régiségboltok.

Na szóval ez a névtelen sikátor a villanyrendőrtől alig egyszáz méterre található. Most már kezdik felujítani. A gond az, hogy a rövid szakasz, mível a bazártömböt minden előzetes hatástanulmány nélkül ingatlanspekulációs  célzattal szétverték, majd magára hagyták. Szinte katasztrófa, hogy milyen állapotok uralkodnak máig is a városnak ezen Bermuda négyszögében. A hajléktalanok, a csövesek mintha már elmenekültek volna innen. Vagy elűzték őket. Ám a maga a grund az ott uralkodó káosz és rendezetlenség máig is megmaradt.

Jó lenne tudni van e a városvezetésnek egy ide vonatkozó koncepciója? S ha igen elárulható e, hogy meddig kell a belváros szívében elviselni ezt az akadálypályát.

szantograf.hu