FARSANGI KÉSZÜLŐDÉS AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZETNÉL – KÉZMŰVES KUCKÓ ÉPÜLT AZ ÁTMENETI INTÉZMÉNY LAKÓINAK

A 100 GYERMEK SZÁMÁRA SZERVEZETT VIDÁM FOGLALKOZÁST MEGLÁTOGATTA LÉVAI ANIKÓ JÓSZOLGÁLATI NAGYKÖVET, AKI KÉSŐBB KÉZMŰVES KUCKÓT ADOTT ÁT A SEGÉLYSZERVEZET MISKOLCI ÁTMENETI OTTHONÁNAK LAKÓI SZÁMÁRA

 

Ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások sora és táncház várta a miskolci gyermekeket az Ökumenikus Segélyszervezet farsangváró családi programján 2014. február 8-án, szombaton 9 és 12 óra között a Pattantyús Ábrahám Géza Általános Iskolában.

 

A rendezvényt meglátogatta Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, és Lehel László elnök-igazgató, akik később az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthonában átadták a Velux Alapítványok által felajánlott 4,5 millió forint támogatásából létrehozott Kézműves Kuckót is. A most elkészült, mintegy 30 négyzetméteres épület új lehetőségeket teremt az intézményben élő nehéz sorsú gyermekek számára, közösségi és egyéni játékoknak, valamint fejlesztő foglalkozásoknak adva teret. Az épület ünnepélyes használatbavételén, és az azt megelőző farsangi gyermekrendezvényen részt vett és a gyermekeknek ajándékokat adott át Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő és Demeter Ervin kormánymegbízott.

 

Lévai Anikó az Kézműves Kuckó átadásánál kiemelte, hogy ez az épület nemcsak az átmeneti otthonban lakó gyermekek közösségi és fejlesztő foglalkozásainak ad teret, de fontos eszköze lehet az Avason élő hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett programoknak is. Lehel László köszönetet mondott a beruházást lehetővé tévő Velux Alapítványoknak és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogató együttműködésért. Az elnök-igazgató előrevetítette, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet további fejlesztéseket tervez a városban, hogy minél többeknek, minél hatékonyabban és személyre szabottan tudjon segítséget nyújtani a bajbajutottaknak.