A calgonnal tovább él -a mosogatógép is  – pénteken várjuk a Siemens szerviz szerelőjét
a calgonnal tovább él mosógépszerelő

Régen rájöttünk, hogy a mosogatógép óriási találmány. Az elsőt a nyolcvanas években vettük egy bécsi leárazáson olyan 2000 schillingért. Annyira olcsónak találtuk, hogy érdemesnek találtuk eladni. Igazából itt akkoriban még nem árusították, luxusnak vélték. Természetesen valaki  aki nem mosogatott még annak az tényleg fényűzés.

Majd jött az Elektron Extra, s Derekas Erzsike a régió legjobb műszaki kereskedője szólt , hogy van nekik egy ismeretlen márkájú gépük. A Miele.  Nem is ismertük. Később tudtuk meg, hogy a háztartási gépek márkái között ez a Mercedes kategória, a legdrágább és a legjobb. Valóban, mert csak két évtizedig kifogástalanul működött. Majd jött a Média Marktos Bosch ami egy év után kinyúlt. Nem volt drága, a szigetelése adta meg magát, s a javítása csaknem annyi lenne mint egy új gép. Így aztán futás az Euronicsbe ahol alkalmi, karácsonyi akcióban adtak egy Siemenst. Jó márka, de nem ebben a műfajban.  Ez alig nlgy hónap alatt adta meg magát.  Az ajtaja billeg, nem elég patent, így hol megy hol áll.

Sokat tanultam a fogyasztóvédőktől – azt mondták először az eladóhelyre kell telefonálni.  Szóltam, ők elküldtek a miskolci szervizbe. Pénteken reggel kilencre várom a mestert. Közben tájékozódtam ez a fajta hiba széria gond.

Hiába cseréli a szigetelést, a nyavalya előjön valami miatt.

Kíváncsi vagyok a szerelő – aki holnap azaz pénteken kilencre ígérte magát , tudja e, s ha tudja megmondja vagy mismásol.

Egyébként a garázsomban alkalmi áron kínálok egy szigetelő hibás Bosch mosógatót újszerű állapotban.