Fletó Miskolcon – a többiek visszahőköltek – Németh Miklós könyve még a tarsolyban

Ma , pénteken Miskolcon lesz Gyurcsány Ferenc a DK elnöke. öt órakor sajtótájékoztatót tart a City Hotel rendezvénytermében. Ma ő a baloldal legerősebb embere. Mondhatom kihulltak mellőle a párttársak önként vagy belátásuk szerint. Most mint valami mágnes vonzza magához az MSZP tagságát. Utolsó nagy mondása – bánja, hogy elvállalta a miniszterelnökséget.

Kíváncsi vagyok mi lesz a következő nagy bejelentése.

Egyébként máig is kapható utánnyomásból a Gyurcsány szabadon című könyvem.

Elárulhatom, hogy készítettem egy hasonló beszélgetést Németh Miklóssal is. Szívem szerint már rgéen megjelent volna – magnón van az egész – ám miniszterelnök úr nem járul hozzá. Fennköltebb anyagot szeretne. Én viszont a magam egyszerű pórias stílusában kérdezgettem a múltról, mindenről ami az embereket érdekelheti. Nos, ott a balatoni hegyen elmondta azt is amit nem szívesen látna nyomtatásban. Lehet, hogy alkudozunk még egy kicsit.

Még valami tavaly még a választások előtt Bajnai Gordont és Mesterházit is kértem egy hasonló maratoni interjúra. Elolvasták a Gyurcsányét és visszahőköltek, nem ehhez vannak szokva, gondolták, jobb a bajt megelőzni. Hárítottak. Ma már csak örülhetek az elzárkózásuknak. A francot csinálnék most háromezer olyan könyvvel ami már senkit se érdekel.  Mert a világ dicsősége múlandó – a bibliaolvasók innentől maguk folytathatják.