Prim művész úr készíti Bagothay László emléktábláját  – ajánljanak neves orvosokat

Dr. Argay László, a magyar magánkórházak szövetségének elnöke , az AAmed kft tulajdonosa elhatározta, hogy feltérképezi a régió régebben elhunyt neves orvosait. A cél, hogy az arra érdemes gyógyítóknak emléktáblát állítsunk . Elsők között Dr. Iván László professzor javaslatára , Dr. Bagothay László ideggyógyásznak lesz hamarosan domborműves emléktáblája a Semmelweis kórházban ahol évtizedekig praktizált.

A márványtáblára helyezett kisplasztikát a neves debreceni ötvös és grafikusművész Prim Zoltán készíti a nehezen fellelt fényképek alapján.

Jó lenne ha ehhez minél többen tennének javaslatot, hogy ki legyen a következő, kit tartanak érdemesnek emléktábla állításra. Miskolcon magam is több olyan lelkiismeretes orvost ismertem aki egész életét a gyógyító munkájának szentelte. Közülük néhánnyal személyesen is találkoztam betegként. Szerény javaslatom – Dr. Bakos József körzeti orvos,  Dr. Kónya Csaba idegorvos aki fiatalon hunyt el és Dr. Prónay Gábor aki a belgyógyászatban jeleskedett. Ezt a célt csak addig lehet megvalósítani amíg élnek a kollégáik és a hálás betegeik.