Ki lopta az áramot – rajtakapták az új gazdit – pech, hogy mindenről fotó készült
villanyóra balaton

A sztori tanulságos. Az illető eladta a nyaralóját és gondos gazda módjára mindent lefotózott. A gáz és a villanyórát, tanúk jelenlétében feljegyzett minden mérési adatot és hitelesített jegyzőkönyvvel adta át az új tulajdonosnak. Mellékelve az adás-vételi szerződéshez.

Nos, mindez történt tavaly szeptemberben majd áprilisban, a tél elteltével az EON megvizsgáltatta a szóban forgó villanyórát. S mi derült ki? Állítólag egy alumínium  dróttal áthidalták a vezetéket, magyarul illegális áramvételezés történt.

Az új gazdi nyolc hónap elteltével megpróbálta az előző tulajdonosra kenni a dolgot, mondván, hogy a szerződésben szavatosságot vállalt a rendeltetésszerű működtetésre.

Az ügyvéd úr, a harcias megbízó kérésére kardot rántott, bírósággal, perrel fenyegetőzik csak hát a hozzáértő jogászok szerint nem sok eséllyel. A bírság bagatell, nem komoly tétel viszont a most felek becsülete forog kockán.

Az eladó esélyei jobbak mert az eredeti átadáskori képen a gurmantábla hibátlan míg az EON felvételén már hiányzik a plomba, s a tábla repedt.

Ami borítékolható a vevő presztízskérdést csinál majd az ügyből. Perelni fog, kerül amibe kerül.

Ha veszít akkor viszont rajta marad a szégyenfolt – az áramlopás.

Egyébként a Jóban rosszban című tv2 szappanoperában a Bodolai családot is rajtakapják egy áramlopáson. Majd közmunkára ítélik őket. Mulatságos jelenetek követik egymást a sorozatban. Ismerve az új tulajdonos már látom is magam előtt ahogyan sikálja az egyik iskola mosdóját. Ha csak nem akar a zsebébe nyúlni.