Kedvezményes vasúti kirándulójegy a Tátrába utazóknak

Évek óta egyre többen utaznak Magyarország és Szlovákia között vasúton, tavaly több mint 266 ezren választották a MÁV-START járatait. A MÁV-START többféle kedvezményes jegyet kínál Szlovákiába közlekedő vonataira, emellett kerékpárszállítást is biztosít a nyáron nyolc pozsonyi illetve kassai járatán. Újdonságként pedig – az idei szezontól – a Magas-Tátrába utazóknak szóló kedvezményes kirándulójegyet vezetett be a vasúttársaság.

Budapest, 2014. június 24. – Magyarország Szlovákia egyik legfontosabb partnere, a magyar látogatókat országszerte szívesen látják. Szlovákiában mindenki találhat magának olyan úti célt, amely megfelel az elképzeléseinek, a pénztárcájának és persze az ízlésének is, mi pedig mindenkit szeretettel várunk – kezdte országismertetőjét Soňa Jelínková, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője.

– Északi szomszédunk népszerű célpont a magyar turisták körében: Szlovákiába vasúton a legtöbben Pozsonyba, Kassára és a Tátra környékére utaznak. Erre alapozva vezette be a MÁV-START újdonságként a Tátrai kirándulójegyet, mely a Kassán és Poprádon át a Magas-Tátrába látogatóknak nyújt kedvező utazási lehetőséget – mondta el Kazai Katalin, a MÁV-START Zrt. személyszállítási szolgáltatásértékesítés-vezetője a Szlovák Intézetben, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal, a Szlovák Intézet és a MÁV-START közös sajtótájékoztatóján.
Az ajánlat egy négy napig érvényes menettérti jegyet tartalmaz Budapest és Csorba között, továbbá érvényességi idején belül korlátlan számú utazási lehetőséget biztosít a Magas-Tátrában közlekedő tátrai villamosvasúton, a fogaskerekűn, és a ZSSK szlovák vasúttársaság Poprad-Tatry–Studený Potok–Tatranská Lomnica vonalán is. Az új kirándulójeggyel egyszerűen bebarangolható a Csorba-tó, Tátralomnic és Poprád egész környéke. Az utazás – akár egy kassai városnézés kedvéért – meg is szakítható.
A felnőtteknek szóló kedvezményes jegy 36,5 euróba, a gyermekjegy 18,25 euróba kerül (nem tartalmazza az esetleges helybiztosítási díjat).

A Tátrai kirándulójegy Budapesten a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvaron, valamint Kelenföld állomáson és a budapesti menetjegyirodában (Budapest V. kerület, József Attila utca 16.), továbbá Miskolc-Tiszai pályaudvaron és a miskolci menetjegyirodában (Miskolc, Arany János u 2.) vásárolható meg, és forintban vagy euróban is fizethető.

További részletek:
http://www.mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mid=1539b11c553ef1