A Skodák gyárából – amikor léggömböt akasztanak a kocsira – ufófotó véletlenül ?

Mlada Boleslavban ezt láttuk az ablakból, a Skoda gyári szállóján.  Tartottunk tőle, hogy nagy lesz a zaj a három műszakban termelő üzem közelében. Nem volt vagy jól szigeteltek az ablakok.

S most látom a képen repül valami – a fotózáskor nem is vettem észre – gondolják azt, ufót látunk.

 

Ami emlékezetes , hogy most másodszorra az óvárost is megnézhettük ami szintén közel van a gyárhoz. Ugyanakkor a csaknem harminc ezer embert foglalkoztató város tipikusan egy panel lakótelep, nagyon hajaz Tiszaújvárosra vagy Kazincbarcikára. Kitűnik, hogy itt mindenki dolgozik s rengeteg a vendégmunkás mert jól fizetnek. Ennek a foglalkoztatottságnak köszönhető, hogy nincs a városban úgynevezett éjszakai élet.  Úgy tíz óra tájban rátaláltunk egy olyan szocreál stílusú étteremre, amelynek a konyhája kilenckor már bezárt. Szerencsénkre sör és málnaszörp volt. S csak néhány vendég lézengett, szerintem a személyzet családja várta a zárást. Sikerült is neki gyorsan kinézniük minket.

Feltűnt, hogy a forgalom is a gyári ritmushoz igazodik.  Mozgás csak akkor van amikor dudál az üzem, közeleg a műszakváltás.

A gyári parkolóban természetesen a Skodák vannak többségben , de azért akadnak más márkák is.

Ezeknek a gazdáit rendszerint megtréfálják néhányszor.  A külső tükrökre felkötnek egy óriás léggömböt, amin egy kesergő fej van, alatta a szöveg, én is Skoda akarok lenni.

Különben annyira kedvezményes áron kapják a dolgozók a kocsit, hogy általában 9 havonként cserélik .