Harcba a sárga locsolóért – trilláznak a madaraim – természetes elektronika – doboz szerviz a Lidlben

Kedvenceim a Lidl , az Aldi és a Penny. Igaz, mindenütt trükköznek, ha van egy két sláger termék akcióban, megjegyzik – üzletenként legfeljebb két darabot kapnak. Na ilyenkor belém bújik a kisördög és a vadászösztön. Penny – akcióban olyan sárga könnyű, nyúló locsolócső bagóért – hirdetik. Feleannyiért mint a TV shopokban, nosza reggel nyitás előtt, cirka 6 óra 45 perckor beállok a sorba a Csabai üzlet elé. Már is hárman vannak előttem, mindannyian egy listát böngésznek. Meg kellene kérdeznem mit szeretnének, hátha nem kell nekik locsolócső és akkor rendbe jön a vérnyomásom, visszaesik a pulzusszám s már is jobban vagyok. Nincs bátorságom. Csak azt látom, hogy az eladók ki be rohangálnak és csak hét után cíhelödnek a nyitással. Tűkön állok, megesküszöm, hogy sárga locsolócső nélkül nem megyek haza.

Hét óra hat perckor rohamozunk. Az eleje tétován blokkol már majdnem letarolom őket, se index se féklámpa épp, hogy kikerülöm őket a bevásárló kocsival. Nem lelem a kertész pultot, keringek kétszer míg egy hölgy segít az eligazodásban. Találok három csomagot, biztos ami biztos már is viszem. Csak visszamegyek  még egyszer hátha megtetszik még valami. Ni csak egy fán ücsörgő két énekes madár, két elemmel, s ínfrával.  Ránézel és trillázik, csicsereg, csodálatos.Tudtam mindig ilyet akartam.

Hazaviszem a locsolót, olyan mint a tévében csak hát a 22 méter, akármennyire is nyújtom 12 sincs. Sebaj, a madárkáim kifogástalanul csicseregnek. Akinek nincs ilyen  nem is tudja milyen a szabad természet. Már mint az enyém.

És még valami, a Lidlben a legszuperebb, hogy mindig van egy nagy ládában elhordható doboz. A gyengém, hogy ebből mindig válogatok néhányat és a garázsban ebbe szelektálom a cuccokat. Aki ezt az ingyenes mókát kitalálta megérdemli a barackot, igazi vevőcsalogató szerviz.

DSCN1409 DSCN1219