Bréking – Megvan az elkövető, szomszédasszony – repülő csészealj landolt a Derkovitson – leugrott a kapunk a sínről – a tettes elviheti

DSCN1494 DSCN1500 DSCN1499 DSCN1496 DSCN1497

 

Örömmel jelentem  – az elkövető, a csészealjat hurcólászó , s hajígáló hölgy megjelent a kapunknál , becsengetett és elvitte a bűnjelet.

Köszönöm, kérhetett volna bocsánatot , elnézést, mondhatta volna, megtévedt, meg azt hitte, meg stb. Ehelyett átkozódott úgy ahogy a Bábonyi soron is lefagyott volna az ottani IQ .

A lényeg, hogy beismerte, amit idáig tagadott, csak hát a videó felvétel ellene szólt.

Sosem gondoltam volna, hogy egy csészealj, nem UFO mert az ismeretlen repülőtárgy – hanem egy igazi vécé csészealja vágódott az elektromos, elhúzható kapunknak szombaton este hat óra előtt néhány perccel.  A rendkívüli eseményt a ház körüli kamerák is megörökítették így hamarosan videóval is szolgálhatok. Gondolom most körműket rágva izgatottan várják a felvételt.

Innentől már egy kicsit érthetőbben fogalmazok – úgy ahogyan a szomszédok is látták.  Mert mi csak egy hatalmas dörrenésre és egy csörömpölésre riadtunk fel és mire a kapuhoz mentünk a tettes tovatűnt. Egy őszes hajú hatvanas hölgy volt az aki – a tanúk szerint – egy törött vécécsészével üvöltözve rohanta végig az utcánkat majd éppen előttünk próbálta reptetni.  Annyi ereje nem volt, hogy a kerítésen áthajítsa, így csak hozzá vágta, olyan erővel, amitől a kapu leugrott a sínről. Korához képest jó erőben lehetett.

Másnap feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen és a rendőrséget is kihívtam. Nagyon gyorsan ki is jöttek. Érzékeltem, hogy ez a fajta garázdaság a város életében egy üde színfolt lehet, mert a három tetrekész szolgálunk és védünk fiatalember komolyan vette, amit mondtam. Próbáltak a lényegre rávezetni, mennyi a károm és javasolták menjek be a kapitányságra feljelentést tenni. Majdnem azt mondtam, ez a fajta hozzáállás már szinte bűnpártolás, inkább segítsenek a felderítésben. Végül megértették, s együttesen próbáltuk felderíteni a nyomravezetőt és a gyanúsítottat, aki bezárkózott és nem is nyitott ajtót. Korábban viszont nekem már elárulta tettének indokát – azt a vécécsészét látta a mi kapunk előtt.  Négy nappal ezelőtt. Valóban, volt ott egy, amit pénteken reggel a szemetesek elvittek. Ő meg úgy vélhette, hogy ez azonos lehet azzal, amit az utca szelektív kontérei mellett talált. Gondolta megleckéztet és vette a fáradtságot, egy kis nevelő célzatú, fenyegetéssel párosuló garázdaságra. Figyelmen kívül hagyva, hogy a mellette lévő házban most újítják fel a fürdőszobát és onnan eredhet az a csésze, ami még paramétereiben se egyezik a miénkkel.

Bizonyíték erre az is, hogy a 19. számú ház előtt már csak az összetört öntött vaskád darabjai állnak. Így most van a házunk előtt egy ismeretlen tulajdonú csésze, törött, amit a beszállító hölgy ingyen elvihetne. Ebben az esetben elállnék a garázdaság vádjától. Elvégre tévedni emberi dolog.

A képek – fent a gazdára váró csészealj. A másik fotón a ház ahonnan eredhet a bűnjel.

Ami még fontos tény, hogy a szelektív gyűjtő mellett  és az utca sarkán állandó a szemétdomb. Sok felelőtlen ember oda cipeli a felesleges dolgait. Tehát részben jogos a felháborodása a tettesnek.

 

 

 

 

 

DSCN1500 DSCN1499 DSCN1497 DSCN1495 DSCN1473