A mezőcsáti kas – egy igazi családi fürdő – medence a fenyves árnyékában

Aki ma kihagyta a mezőcsáti gyógyfürdőt nagyot vesztett. Ám azok akik megunták a miskolci strand előtti sorbaállást és kocsiba pattantak jól jártak.

Tudni kell, hogy a megye egyetlen hangulatos családi fürdőhelye Mezőcsáton van.

A képek is bizonyítják, hogy a fenyőerdő árnyékában elterülő medence nemcsak az idősebbeknek hanem a fiataloknak is felüdülést nyújt ebben a kánikulában.

Rendszeres a buszjárat, Miskolctól alig 26 kilométer, autóval autópályán hamarabb ki lehet érni mint Tapolcára. Hatalmas árnyas parkoló s soha semmilyen sorbaállás nincs a jegyváltáskor.

Három medencéjük van, a képen látható nagy a legkellemesebb a pancsolásra. A miliő annyira retró, hogy akár strandrádió is lehetne , de még ott nem tartanak. Ha lenne akkor a Pancsoló kislányt kérném, óránként háromszor.

A víz amelyet rendszeresen vizsgálnak, s naponta frissítenek gyógyhatású. Minden bőrbetegségre, mozgásszervi panaszra kiváló. úgy mondják a gyógyulni és a fiatalodni vágyók Mekkája ez a fürdő.

Ki ne felejtsem, hogy reggelire lángost a bejárat mellett vegyék.  Utánozhatatlan , nagyon jó. Délidőben a konyha önkiszolgáló, rövid sorbaállással igazi házi kosztot kapunk. Birkapörkölt, slambuc és töltött káposzta , lakodalmas húsleves , palócleves és palacsinta mindig van a választékban. Az árak is retrók, már csaknem a régi tapolcai strandbüfére hajaznak.

 

A fürdőt családi vállalkozásban üzemeltetik. Zarándi János a tulajdonos a szíve, a motorja a vállalkozásnak. Szeretnék bővíteni, bár a téliesítést már megoldották. Viszont a hatalmas parkban lenne helye faházas panziónak, sporttelepnek , masszázs és egyéb welness szolgáltatásoknak is.  A meleg víz adott, a fürdő más formában is fejleszthető lenne ha kapnának hozzá támogatást. A csaknem ötven fokos víz alkalmas melegházak fűtésére, de akár egész Mezőcsátot is elláthatnák ezzel.

A szokásos kérdés a nyitva tartás – hétfőn zárva vannak akkor szokták az összes medencét újrameszelni.

 

DSCN1642