Bokros az önjelölt – ringbe száll a főpolgármesterségért  – a csomagos ember  az ász

Vidékiként egyszerű kibicként nézem a budapesti cirkuszt. Tarlós István a jelenlegi első ember hátra dőlhet. Tuti befutó, csupán önmagától független különben jól tesz a dolgát. Gúzsba kötve próbál táncolni, hol sikerül , hol nem. Ugyanis neki is az a fix ideája, az ország határai a volt Osztyapenkó szobornál és a pólus centernél  az M3 bevezető szakaszánál húzódnak.  Szerinte is a hazai nemzeti jövedelem jó részét Budapestre költeni. Oda kell minden pénz, s ha kormány próbál egyensúlyozni, ha a vidékiek érdekeit is szem előtt tartja ő durcáskodik. Megértem, neki ez a szerep jutott. Villamost, metrót, óriáskereket és léghajót a fővárosiaknak.

Közben bedobták – főpolgármester jelöltnek Balázsovits Lajos nevét is a közelmúltban. Ő kapásból cáfolta jelezte nincs ilyen ambíciója. Bár 65 évesen miért is ne lehetne. Én se vezettem még mozdonyt, sose próbáltam szerintem itt az ideje, hogy megmutassam mit tudok. Csak előtte minden utast kérek, hogy az állomás előtt szálljanak le.

S most termett elő a legkomolyabb vetélytárs – Bokros Lajos a csomagos. Megmondom  a frankót nekem semmi bajom sincs vele. Engem az se zavar ha a panamai diplomáját a Józsefvárosban vette, van és kész. Ha orvos, sebész lenne akkor lennének kétségeim vele szembe. Ám mint volt miniszter tudom helyre tette az országot anno.  Visszavonult, három napig körmölt majd letette a tanulmányát – akiknek van attól el kell venni, mindenkit meg kell szorongatni és akkor lesz lóvé a kincstárban. Főnöke Horn Gyula ezért szerette. Ő meg erre az országmentő csomagjára élete végéig büszke. S ha kell ilyen kampányban táncra perdül a tévében. Ha felkérik.

Innentől igyekszem objektív maradni.  Legyünk pragmatikusak, Bokros beül Demszky Gábor bársonyszékébe, ha Tarlós még nem cseréltette le. S akkor Bokros és Orbán csatázik majd a főváros érdekében. Bokros jár majd a hivatalba, hogy kiharcolja azt ami a flaszteren élőknek jár oda fent.

Elképzelni képes vagyok , de azt is tudom, hogy ilyen a mesékben sincs.

Ettől függetlenül csodálom Bokros úr elszántságát, mérhetetlen önbizalmát. Mindig is tudtam, bátor, s vakmerő. Hiszen a diákok tandíjának bevezetésekor egyedül állt ki a fiatalok elé.

Megjegyzem az utóbbi napokban Demszky is megmutatta magát, vállalt egy nyilvános szereplést, felolvasott valamit egy demonstráción. Ennyi. Ám nekem olybá tűnt, ha most valaki felkérné, hogy induljon Tarlós ellenében nem sokat kellene kapacitálni. S akkor a Miklósról a hagyóról nem is szóltam semmit. Noha személyes élményeim vannak vele kapcsolatban. Amikor gyalogtúrázott a sajtót odarendelte a Palotaszállóba. Késett vagy két órát, megérkezett holtfáradtan, kimerülten, kedvesen mosolygott, mindenkit üdvözölt és már faképnél hagyott minket. Leisztinger várta egy baráti vacsorára a szomszéd terembe.