A Telekom tovább erősíti az interaktív tévézés szerepét

A Magyar Telekom tovább erősíti a korszerű interaktív televíziózás szerepét kábelhálózatán.
Szeptembertől a digitális kábel TV helyett kizárólag az interaktív IPTV szolgáltatást értékesíti a szolgáltató a kábeltévés ügyfelek részére. A meglévő kábeltévés szerződésekkel rendelkező ügyfelek továbbra is igénybe vehetik az előfizetett kábeltévé szolgáltatást, de természetesen át is válthatnak a fejlettebb, több élményt kínáló interaktív TV-re.

A Telekom a korszerű interaktív televíziózás bővítésével közelebb kerül ahhoz a céljához, hogy a tervezett innovatív fejlesztések eredményeként teljes tévés termékkínálatát interaktívvá tegye, amivel hozzájárul a digitális írástudás elterjesztéséhez is. Az interaktív TV szolgáltatásoknak köszönhetően jobb minőségű adást élvezhetnek az előfizetők, továbbá igénybe vehetik az interaktív kényelmi és többletszolgáltatásokat, amilyen például a megállítható és visszatekerhető TV adás, archív műsorok visszanézése, videotéka, elektronikus műsorújság és számos hasznos alkalmazás.

A Telekom ezzel az innovatív lépéssel megerősíti vezető pozícióját is az interaktív TV szolgáltatások piacán, és elébe megy az ügyféligényeknek is, hiszen a Telekom közel 910 ezres TV ügyfélkörén belül a hagyományos kábel TV előfizetések száma évek óta folyamatos csökkenést mutat az interaktív TV-re történő váltások következtében. A Telekom 2010-ben világviszonylatban is elsőként tette elérhetővé az interaktív IPTV szolgáltatást a kábelhálózatán, az Interaktív Sat TV 2011-es bevezetésével pedig országszerte minden háztartásban hozzáférhetővé tette a legkorszerűbb televíziózás előnyeit. Ez év májusától pedig a Telekom TV előfizetői már nemcsak tévékészüléken, hanem notebookon, táblagépen és okostelefonon is követhetik a programokat a TV GO szolgáltatáson keresztül.

A hagyományos kábel TV szolgáltatások fokozatos kivezetésével a Telekom tovább egyszerűsíti és áttekinthetőbbé teszi termékválasztékát, és idővel kiválthatja a párhuzamosan üzemeltetetett, korszerűtlenné váló tévés technológiákat is.
A Telekom TV szolgáltatások részletei és további feltételek a www.telekom.hu vállalati weboldalon találhatók.