ZÖLDÜL A KOLORCITY KAZINCBARCIKA!

AUGUSZTUS 23-24., CSÓNAKÁZÓ-TÓ, KAZINCBARCIKA

Az augusztus 8-30. között megrendezett KolorCity Kazincbarcika az ország legszínesebb városává kívánja tenni a települést, melyből természetesen a zöld sem hiányozhat! Augusztus 23-24-én a fesztiválon belül szervezett Kolorpiknik kulturális eseményeit tovább színesíti a környezettudatosságot népszerűsítő Tudomány mindenkinek programsorozat, mely a megújuló energiák és az energiatakarékosság terén kínál számos hasznos információt az érdeklődőknek.

Kazinbarcika úgy döntött, szakít a borsodi szürke város imázzsal és egy határozott fordulatot véve színes várossá avanzsál. A település immáron másodszorra rendezi meg a KolorCity Kazincbarcika összművészeti fesztivált, melynek gazdag kulturális programjából a környezetvédelem sem hiányozhat.

A Csónakázó-tó mellett található Tudomány mindenkinek környezetvédelmi programhelyszín megannyi környezet- és pénztárcabarát megoldást kínál a látogatóknak a Kolorpiknik keretében, augusztus 23-án 14-20 óra és 24-én 10-18 óra között. Az érdeklődők megtanulhatják, hogyan használhatók a megújuló energiák fűtésrásegítéshez, víztakarékos locsoláshoz vagy áramtermeléshez, elsajátíthatják a szalmabála-építészet fortélyait és megismerkedhetnek olyan energiahatékonyságot ösztönző innovációkkal, mint a hőtükörként funkcionáló festék vagy a vízfogyasztást akár felére csökkentő perlátor. Az ifjabb látogatók sem fognak csalódni, hiszen számos izgalmas készségfejlesztő és ismeretterjesztő játék vár majd rájuk az öko-játszótéren.

A programokat a TIT Kossuth Klub Egyesület megbízásából az Outdoor Mission Kft. valósítja meg a Tudomány mindenkinek – a megújuló energiákkal és fenntarthatósággal kapcsolatos hazai eredmények disszeminációja (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0033) című pályázat keretében, a Miskolci Egyetem konzorciumi partnerségével.