Elégedettségi index – valami van – leállt az OTP direkt online – gyengül az euró, izmosodik a dollár

Itt vagyok meglőve, csaknem egy órája próbálom indítani az OTP oldalát. Most van reggel 8 óra 33 perc és a bankolás lehetetlen. Elkényelmesedtem, hiszen akár be is slattyoghatnék a miskolci erődítményükbe. Csak ugye kényelmesebb köntösben intézkedni.  Át kellene lőnöm a MIVI felé a mamám tartozását, de nem tudom.

Először azt hittem, hogy balfácán vagyok, rossz billentyűket nyomogatok, elromlott a gépem. No, nem az ügyfélszolgálat kedvesen megnyugtatott, mondván ő sem képes belépni, dolgoznak a hiba megszüntetésén, hogy mikorra áll helyre a rend és a béke azt nem nem tudhatja. Felelőtlenül nem ígérget. Ám ha már ilyen jól összejöttünk, megkérdezné mennyire vagyok elégedett a szolgáltatással. Válaszom , ne tessék most hergelni. Különben minden elismerésem a banké. Még az adósságomé is.

Ilyenkor az ember sok mindenre gondol. Fantáziál. Vajon mi lehet az oka az oldal összeomlásának.  Nemzetközi pénzügyi, vagy a hazai történések  esetleg belső műszaki hiba bénítja a világ pörgését.

Amit ma tudni kell szárnyal a dollár, izmosodik, az euró meg csúszik. Lefelé. Ukrajna, Görögország még mindig viszi a lóvét. Nem győzik nyomni a bankót. Talán a tankönyvek helyett is ezt sokszorosítják. Feszült a helyzet Európában bár merre is nézünk. Az unortodox hazai gazdaság sokak szemét csípi, így aztán ki tudja miben mesterkednek a kulisszák mögött a sötét erők. A hazai bankokat most próbálja a kormány két vállra fektetni. A devizahitelesek szavazataiért cserébe. Ha győz három évre jegelve lesz a bankárok nyeresége.  Akár 800 milliárd forint is rámehet erre a húzásra. S ha ez bejön az összes külföldi bank elhúz innen mint az a bizonyos vadliba.

Jut eszembe erről, hogy régóta szeretném tudni – ha rendesen előre törlesztettem a horribilis adósságomat, akkor kaphatok e most valamit vissza. Abból az extra lehúzásból amit a devizahitelemet megfejelték. Vagy csak azoknak jár a visszatérítés akik bedobták a törölközőt.

Bekapcsoltam – az OTP rendszer még áll. Semmi pánik. Megesik az ilyen. Felöltözöm és magam sétálok be a bankba. Kell ez a kis mozgás.

Személyesen szeretnék meggyőződni róla, hogy semmi gond csak a rendszergazdák nem urai a helyzetnek.