Otthonról álmodom  – Bécsben minden fenékig tejföl  – aggódnak értünk

Mindenütt jó, de legjobb otthon. Home is best – az angol ezt  így mondja.

Ma is álmodtam – ezt ami a képen is látható – otthon voltam a  kertünkben. Ültem az asztalnál s üresek voltak a tányérok. Hiába volt szépen megterítve. Ha most a szobámban lennék már is előkapnám az álmos-könyvemet és megfejteném az égi üzenetet.

Egyelőre még itt vagyok Ausztriában. Ahol figyelem, tapasztalom, Bécs egy élhető város.  Mindenki karikázik, rollerezik, fiatalok és idősek egyaránt. Az utcán reggeltől éjfélig hömpölyög a nép mintha senki nem dolgozna.Rengeteg a gyerek és már nem annyira kutyáznak mint valamikor.

Ami meglepő –  nincs olyan bolt ahol ne dolgozna egy színesbőrű  vagy kínai esetleg japán. Az üzletek egy része már arab vagy török. Az újságot csak az arabok kínálják.  Fogy is. Gondolkodtam, lehet, hogy tudnak valamit, nekünk is kellenének arab  újságosok. Egyébként a piszkos munkát mind a külföldiek az emigránsok végzik.

Rengeteg a magyar vendégmunkás az éttermekben és a hotelekben.

Bécsben olyan jó a metróközlekedés, hogy a miniszterek se autóznak. Ezzel járnak, nem is láttam kék lámpás függönyös  fekete kocsikat suhanni., A metróban magyarul is ki van írva az utas tájékoztató, s a menetrend.

Rengeteg képet gyártottam.

Senkit nem kímélek, a jókat, a jobbakat megosztom itt és még írok is hozzá.

Miskolciak figyelem – itt minden busz már gázzal megy.  Semmi bűz utánuk.

Ja és a régi nálunk most selejtezésre kerülő piros bécsi villamosok fürgén veszik a kanyarokat. Máig is mennek, robognak. Olyan mint ha otthon lennék, ha meglátom ezeket.

Vannak helyek ahová érdemes elmenni – mondjuk az igazi bécsi szeletes étterembe, ahová érdemes asztalt foglaltatni ha a teraszra szeretnénk ülni. S amíg eszel hárman lesnek melletted, mikor lesz szabad az asztalod. Minden vendéglátóhely tömve, egész nap.   ezek itt állandóan isznak és zabálnak.

A török utcai árus tiszta és szép nagy adag dörnert ad. Olcsón.

Apropó tele az újság, címlapon –  Putyin markolássza a gázcsapot . Télen megfagyunk. Tőlem kérdezgetik, mi a helyzet nálunk. S mi lesz ha nem lesz gáz.

Mit mondjak, amikor eljöttem magam is azt tettem amit Putyin. Háromszor is megnéztem, el van e zárva a gázcsap. Ám ha Gazprom is durcáskodik  – miért is ne – akkor viszont nagy gáz lesz nálunk.

Mehetünk a Bükkbe  fát vágni.

Nemsokára hosszabban, sok mindenről.