Nemcsak légpuskával – magyaros nyílzápor – mi nincs a Práterben

DSCN1978
Nos a magyar angolpark a mi vidámparkunk kimúlt. Csendben, békésen. Oda a jókedvünk. Ha valaki ilyesmire vágyik irány Ausztria, Bécs és az esti Práter.
Kezdem azzal, nem értem, hogy ami ott dübörög nálunk miért nem cammog.
Mert a bécsi Práter egy jól menő szórakoztató üzem. Az sem gyár már, inkább csak üzem. Ott is vannak halódó egységek, de az ugrálós, a rémisztő és a halált megvető bátorságot igénylő játékok sorba állósak.
Például a százméteres toronymagasságokban szárnyaló, repülő, átfordulós pilótaülésekben folyamatosan visonganak. S mindent videóra vesznek, s amikor égnek álló hajjal kiszállsz , s hálát rebegsz a Teremtőnek, hogy megúsztad már is a kezedbe nyomják a DVD-t amin Te vagy . Ha éppen nem rókázol átveszed és kifizeted a 15 eurót a ritka pillanatokért. Amit otthon mindenkinek megmutathatsz milyen hős voltál.
Van magyaros rész. Csak nem azt írják ki, hogy a magyarok nyilaitól ments meg Uram …..nos itt alakítottam.Árpádék büszkék lehettek volna rám . Tíz euróért lőttem egy barna medvét. Épp, hogy elfért a hátsó ülésen.
Tényleg, jut eszembe , nálunk miért nincs ilyen céllövölde? Íjakkal, na miért nincs? Tessék csak tegez …..
Mit is láttam még . A hömpölygő tömegben sok az arab és a kínai. A félhomályban minden európai öltözetű arab férfi mögött burkába burkolózott hölgyek totyogtak. S sok sok gyerek. Volt ott olyan babakocsi is amiben négyen zsúfolódtak.Szerintem Bécsben már megvolt a demográfiai robbanás a harmadik országbéliek javára. Bécsben már dúl a multikultúra. Szunnyad az ellenszenv, az osztrákok toleránsak. Még. S ott is egyre kevesebb a kutya.