Enikő fiaskója -dupla trauma – kinek a kicsodája

Jobb ha az ember tartja a száját, miért kellene nekem mindenbe bele kotyogni. Mennyivel egyszerűbb a töménytelen hírt tudósítást begórni, tessék olvasni ezeket, ez van , eszik nem eszik nem kap mást. Csak hát időnként engem is elfog a kíváncsiság. Rámegyek a böngészőre, keresem Dávid Enikőt, énektanárt, állampolgári ismeretek tudóját a politológus pedagógust, de egy , egyetlen egy fotót se találok róla. Gondoltam megkeresem, felhívom és szakmailag kifaggatom , hogy éli meg ezeket a napokat.
Szeretném tudni kinek a pártfogoltja, nem párt, pártfogoltja. Kinek áll érdekében, hogy immár másodszor Vele hergelik a választókat. Mit tudhat, mi a véleménye azokról akik sorozatosan összefognak ellene. Egyébként teljesen egyet érzek vele. Van ambíciója, valami erősen motiválja, hogy vezető szerepet kapjon. Szerintem ha nem most , de hamarosan újra kinevezik majd valahová.
Olvasom a vele kapcsolatos műveket. Tény, tagadhatatlan, hogy Balog Zoltán miniszter úr nem illetékes az ügyben. Nem is értem a levélírókat, talán azt hiszik, hogy erre majd letelefonál és maga vizsgálódik. El se tudnám képzelni, hogy minden iskolaigazgató kinevezését személyesen felügyelné és döntést hozna. Vannak erre helyben, alkalmas felelős vezetők. Ha vannak, kellenének. Olyanok akik a pályázókat jobban ismerik és megfelelő környezettanulmányt is végeznek ilyen esetekben.
Ami biztos Dávid Enikő neve már ismerősen cseng a minisztériumban és a tankerületben. Híressé vált. Ha most a Földes gimnáziumi fiaskó után ez az újabb trauma se veszi el a kedvét a magasabb szintű neveléstől a derék hölgy nagyon edzett lehet. Jó idegzetű. Megérdemelné, hogy tiszteletbeli iskolaigazgató legyen. Bár még rektor jelöltként még indulhat.
A gond csupán annyi, hogy ebből a bohózatból politikai ügy kerekedett. Egy fontos választás előtt. Minden párt ráharapott a lehetőségre, kovácsolják a tőkét egy szomorú, személyi perpatvarból. Persze nem véletlenül, hiszen az avason élők ezreit mozgatta meg a demonstráció. Annyi gyermek nem is jár oda amennyien tüntettek.
Kérdés – kinek a pártfogolta, név szerint ki mondta ki, márpedig Enikő ott lesz igazgató ahol én mondom, vagy ahová nekem oda kell rendelni.
Végül, tényleg jobb és hasznosabb lustálkodni mint ilyen hangosan elmélkedni.
Dávid Enikő, kedves tanárnő megértem az elkeseredettségét. Minden részvétem az Öné. Mi emberek már csak ilyen vagyunk. Gonoszok mint a törpék.
( Közben nézegettem a híres Dávidokat – Ibolya MDF elnök asszony, kizárva, Ilona a MÁV vezérigazgató, ez se lehet…..)