Igaza van államtitkár úrnak – ha sötét van nem süt a Nap – áramot lehet lopni, de raktározni nem megy még

L. Simon László jelenleg a miniszterelnöki hivatal államtitkára elsősorban örökségvédelmi kérdésekkel foglalkozik.  Mégis mindenki a költői múltjával foglalkozik – azzal az emlékezetes művével amiben a zsidó nők kerek popójáról elmélkedik.  Újabban viszont egy merőben más támadás sorozat  fókuszába került.  Azt merte mondani,  biztonságosabb az atomenergia mint a szélmalom vagy a napkollektor mert ugye éjszaka nem süt a Nap és megesik a szél se fúj. S akkor ugye kiolvadhat a mélyhűtő.

L. Simon László úr nem a kedvencem – egyszer próbáltam meggyőzni, hasztalanul, hogy érdemes lenne a vidéki lapok irodalmi mellékleteit támogatni. Hogy miért azt most nem sorolom fel.

Ennek ellenére kéretlenül, de megvédeném államtitkár urat. Bár az a véleményem, hogy mindenki  csak olyan témában okoskodjon amihez ért. Ami az ő szakterülete. Különben ha nem is szakszerűen , de jót és igazat mondott, hiába szórakoznak rajta a kollégák. Az ATV -s Kálmán Olga mindenáron rá szerette volna húzni azt a bizonyos vizes lepedőt, de szembetalálta magát egy villamosmérnökkel, aki az államtitkár igazságát igazolta.

Ténylegesen, a technika mai állása szerint a villamosenergiát olyan méretekben , mennyiségben nem vagyunk képesek tárolni, raktározni mint ahogyan szeretnénk. Tehát foroghat a szélkerék, gyűjtheti a kollektor a nap melegét , pufferolhatja meleg vizes tárolókba, de enne az összteljesítménye elenyésző. Még a villamos hajtású autóknál is a kocsik összsúlyának a fele a tároló telep. Az akkumulátor.

Tehát ennyi – ha ugyanis lehetne az éppen meglévő energiát felraktározni akkor nem kellene az országos hálózatokat összekötni, nem kellene ezeket nemzetközi hálózatba kapcsolni. Mert csak így kerülhető el, hogy a megtermelt energia mindig oda kerüljön ahol éppen a legnagyobb az igény rá.

Államtitkár úr igazat mondott. Ha nem is valami szakszerűen, de jól érvelt. Éjszaka tényleg sötét van , nem süt  a nap. Ezzel ki merne vitába szállni.