A bankokat most nem szeretjük – mi van ha kiizzadtuk a szabálytalan sarcot – levelezés a felügyelettel

Tisztelt Szántó István!

Időnként levelezésbe kezdek – hát ha eligazítanak.

Tulajdonképpen jó lenne tudni, hogy akik rendesen kinyögték, kiizzadták a devizahitelt, esetleg előtörlesztés árán azokkal mi lesz? Jár e nekik valami a szájukon kívül vagy csak azokat hozzák előnybe akik már belerokkantak. Ha tudni szeretné tessék ezen eligazodni.

A Magyar Nemzeti Bankhoz eljuttatott kérdéseire az alábbiakban adjuk meg a választ.

1. Az aki előtörlesztette hat év után a devizahitelét kap e visszatérítést? S ha igen kérni kell vagy a bank az otp automatikusan megteszi?

Kérdésével kapcsolatban a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló 2014. évi XXXVIII. törvény rendelkezései az irányadóak. A Magyar Nemzeti Banknak nem feladata az említett jogszabály értelmezése.

2. Másik egy órája áll a direkt az otp lapon. Jár e ezért kártérítés? A szerződés szerint. Nem tudunk online bankolni és ezért most nekem késedelmi díjat kell fizetni.

A másik panasz, hogy banki online utaláskor megesik, hogy a szolgáltató vagy a pénzintézet csütörtököt mond.  Meghiúsul a tranzakció amelynek komoly anyagi következménye lehet, vajon ilyenkor mi a teendő.

Lehet kártalanítást kérni, csak ehhez nem elég a furfang, kitartás, konok elszántság is szükségeltetik. Tessenek megpróbálni. Férfi munka.

Javasoljuk, hogy panaszával először ahhoz a pénzügyi szolgáltatóhoz forduljon, akinek a szolgáltatásával nincs megelégedve. További információt a következő linken talál: https://felugyelet.mnb.hu/fogyasztoknak/panaszokrol/panaszkezeles_menete/vitarendezesi_forumok.html