Rendőr tanoncok figyelmeztetik a renitenskedőket – a Blaskovics végéről viszont lemaradtak

kozuti_ellenorzes_140418ml_13 Sajnos nem jó szántanból naponta kétszer is be kell mennem a megyei kórház kardiológiai intenzív osztályára. Nem titok 95 esztendős mamám fekszik ott akiről most jelent meg az Isten szabadsága című legújabb könyvem.

A pavilon mögötti parkoló bármikor megyek tele van a sugárterápia előtt viszont csak a mentőknek van szabad helye. Nem könnyű őrizni a parkolót, ezért rendőrtanulók ácsingóznak ott csúcsidőben, hogy eltereljék a hozzám hasonló renitenskedőket. Nincs könnyű dolguk a rendőr tanoncoknak mert akik oda tartanak már sík idegek. Így aztán ott engedik ki a gőzt ahol csak tudják.

A képen a feleségem autója, rajta a figyelmeztetéssel. Közben valaki felgyűrte az ablaktörlő lapátot. Nem hiszen, hogy rendőr tanuló ilyet  tenne.

Nos, mivel a kezdő fiúknak nincs joguk még büntetni, csupán szép szóval próbálnak fegyelmet tartani. Időnként sajnálom is őket, hogy minek vannak ki téve. Jogosítvány nélkül nehéz az emberfiát megfegyelmezni.

Egyébként ma a Blaskovics utcai kereszteződésben elromlottak a jelző lámpák. Nem nehéz kitalálni, hogy mi lett ennek a következménye. A délutáni csúcsban a villogó mentőkkel csücsültünk a dugóban. Kértem a miskolci rendőrség ügyeletét , hogy ha lehetne ide most nagyon kellene egy karmantyús dirigens. Válasz – miért nem a közutat tárcsázom, szerinte azért hívja őket mindenki mert ingyen van – mondja egy okos rendőrnő. Mondom, minek hiszen ott vannak szerelnek, s szerintem ők is látják a magasból, hogy az egész szentpéteri kapu bedugult, egybefüggő autófolyam, s a kórházból lehetetlen kihajtani.

Jó akkor majd oda megy valaki – nyugtatott.

Kíváncsi lennék, hogy tényleg kimentek e, s hogy a közúti lámpaszerelők miért nem jelezték ezt? Hiszen nekik is ingyen  a police hívása.