Madárlátta Marvin – milyen órát viselt az osztrák köztársasági elnök

Nem véletlenül nézegettem mostanában a politikusok óráit. Divat lett meggusztálni és felértékelni a fontos emberek időmérőit.
Ezt a képet Madame Tussauds panoptikumában kattintottam, az osztrák köztársaság első elnökéről. A viaszfigurának Marvin órája van.
Ahogy megláttam azonnal felismertem, ez ugyanis a Doxával egyenértékű volt és van most is.Édesapámtól egy pontosan ilyet kaptam a tízéves születésnapomra 1959-ben. Sokáig büszke voltam rá és nagyon gondosan őriztem. Mígnem egyszer Pesten Benczur utcai Pedagógus szálló mosdójában felejtettem vagy tíz percre. Ott lopták el pontosan 1970-ben. Valami tanárember lehetett a tettes.
Úgy tíz esztendeje vehetem kéz alól egy ugyanilyet és nagyon vigyázok rá. Jobban mint az eredetire. Bár az is megeshet, hogy éppen azt vettem vissza amit valamikor tőlem loptak. Mert a világ már ilyen.
Amikor én ezt a Marvint kaptam nagyon nehéz volt ilyet vásárolni. Az üzletekben nem volt, a legtöbbet a külföldön turnézó magyar focisták hozták be kilószámra a neylon harisnyával. Majd Pesten az Astoriában és az Emkében árulták.Feltehető, hogy az én órám is egy ilyen madárlátta szerkezet.