Fizessenek a műkoszorúsok – a méheket nem lehet becsapni- internet ügyben  kussolok

Szerintem ez a netadó ügy még jól jön majd. Ahogy elnézem ez ügyben a kormány kénytelen lesz meghátrálni vagy valamilyen formában mérsékli majd.Nem engedheti meg, hogy ezzel az adóval veszítse el a népszerűségét.Tehát nemcsak figyelemterelésre alkalmas ez az adó.
Tudom a pénz kell a kincstárnak. Tudom, hogy a rezsicsökkentés árát is vissza kell majd csorgatni.Emlékezetem szerint jobb oldali kormány idáig csak a benzinár ügyében hátrált meg idáig. Ha most ebben visszakoznak nagy baj lehet, elhisszük, hogy más témákban is lehet majd hasonló vehemenciával ellenállni. És akkor nem lesz többé olyan adóemelés amely ellen nem szaladunk az utcára tiltakozni.

Ám nem is erről akartam elmélkedni. Inkább a művirágról. Mert a művirág adóját is megemelték. Amit szerintem a kutya sem ért, hogy miért, hiszen ennek a forgalma nem annyira jelentős. Aligha hiszem, hogy ez lendíti fel a magyar költségvetést. Ha csak nem lesz kötelező a művirág tartása minden családban és az újonnan állított sírokon.
A Tiszai Vegyi Kombinátban gyártott koszorúkról már többször is írtam. Jómagam ugyanis sokat jártam a hetvenes évek derekán a vegyipari gyárban, ahol a szép emlékű Huszár Andor vezérigazgató az egyik nyugat németországi útján beleszeretett egy virággyártó üzemsorba. Megvette, letelepítette és akkortól kezdve országszerte árusították. Én is kaptam belőle, az akkori ízlésemnek tetszett. Nagyon is.
Majd egyszer megbízást kaptam, hogy ha tehettem reklámozzam. Nos, a parancs az parancs, a firkász azt írja amit megfizetnek. Sokáig törtem a fejem, hogy tehetek a nagyfőnök kedvére aki valósággal rajongott ezekért a plasztik csokrokért.
Írtam is egy hatalmas anyagot több országos újságba, miszerint annyira szépek és élethűek ezek a leninvárosi virágok, hogy a méhek rászállnak és képesek beporozni. Az üzemet is ellepik, még mézet próbálnak innen gyűjteni. E miatt be kellett szitázni az ablakokat az ott dongó méhecskék elől. A kombinát műszaki szemléletű vezetésének nagyon tetszett ez a baromság. El voltak hűlve a fantáziadús tehetségemtől. Telerakták a kocsimat csokrokkal és koszorúkkal. Tehát dagadt a keblem – persze nem sokáig.
Ugyanis nem sokára hozzáértők százai ezrei telefonáltak írtak reklamáltak sőt a Magyar Tudományos Akadémia és az állatkert vezetője is azonnali helyreigazítást követelt. Mondván a méhek nem hülyék. Ez a szorgos kis repülők nem a virágra hanem az illatra röpülnek. Tehát amit írtam az egy nagy marhaság. Becsapás, szélhámosság, a méhek nevében is követelték a korrekciót.
Meglett. Mindenki erről írt és erről beszélt. Tehát a reklám így vagy úgy de bejött sikeres volt. Huszár Andor nem is orrolt meg rám. Elismerte, jó húzás volt. Ingyen , minden orgánum a hülyeségemmel foglalkozott.
Különben azóta nem kedvelem annyira ezeket a plasztik virágokat. Egyetértek a kormánnyal , emeljék csak a művirág adóját. Szennyezi a környezetet, rontja az ízlés világunkat és rengeteg olajszármazék megy veszendőbe az előállításakor.
Ha kell az utcára megyek, demonstrálok – adózzanak a műanyagkoszorúsok.
Internet adó ügyben viszont hallgatok. Mint érintett kussolok. Fizessenek a művirágosok!