A Józsefvárosi bi-lincselés – a kínai piac tündérei – nem hülyeség meghagyni a mobilszámot az okmányirodában

Első kérdésem, tetszett e már kapni kerékbilincset a kocsijára? Őszintén, nem először jártam pórul. Egy ízben , régen nagy régen egy külföldi nagykövetet kísértünk a városházára Miskolcon és amíg bent voltunk addig felcicomázták a kocsimat a felügyelők. Jogosan. Ám le is vették, érvényesült a vis major állapot.
Ez a kép viszont ma délelőtt történt a kínai piacon a Józsefvárosban. Természetesen amikor a legjobban siettem volna ez a látvány fogadott. Kerestem a papírt a kocsin amit ilyenkor szokás kitenni, de nem volt ott. Szerencsémre a mesterek két kocsival arrébb szorgosan bilincseltek így megtudhattam a büntetésem okát – itt csak az útra merőlegesen lehet beállni. A KRESZ szerint. Hiába mindent én se tudhatok.
Ám volt egy adu ászom – s be is jött. Én ugyanis azon kevesek közé tartozom, aki az okmány irodában bejegyeztettem a forgalmi engedélyemhez a mobilszámomat. Hogy ha bi-lincselésre vetemednének előtte hívjanak. Van egy ilyen kiskapu, polgárbarát rendelet. Sose gondoltam volna, hogy ez most bejön. Telefon ide oda , nyilvántartóba végül, csak súnyogóra kellett vennem a hangerőmet. Ugyanis a tavaszi kocsicserénél ezt nem írattam át, a régi autóm rendszámára szólt ezt a bejelentés. Ám mindenki tündér, angyal és mikulás volt. Most az egyszer, s utoljára elengedtek.
Holnap kedden első dolgom megújítani ezt a bejelentést a miskolci okmányirodában. Ígérem.
Hogy mit kerestem a kínai piacon: nos szokás szerint nézelődtem. Ha már Pekingbe nem jutok el itt helyben lesem meg a keleti barátainkat.
S mint látják az a régi parkolós lehúzós maffia kiszúrt már a piacról. Most látszólag ingyen lehetne parkolni, csak annyi táblát raktak ki, hogy ember legyen a talpán aki ott most eligazodik. A párhuzamosan állók két sorban parkolnak. A felügyelő szerint őket azért nem bilincselik meg mert akkor a belső, szabályosan álló nem tudna kihajtani. Érthető, viszont én direkt azért álltam be ferdén, hogy kevés helyet foglaljak és mindenki elmehessen a kocsim mellől.
Különben ha valaki nem tudná, ilyenkor egyszerűen ki lehet szabadulni a bilincsből. Leengedni a gumit és már is kész a mutatvány. Nálam meg pumpa is volt.Csak ugye a törvény az törvény, illő igazodni hozzá.IMG_0509

IMG_0508

IMG_0511

IMG_0508
Ez a nap a parkolós nap volt. A feleségemet is felcédulázták Miskolcon a Centrum előtt. Erről majd beszámolok, egyelőre a körülményeket kutatom. Állítólag a rokikártyáján egy kulcstartó jelvény volt. E miatt mázsálták meg. Persze a képet még nem láttam.