Magnós Pityú lettem – volt nekem egy kétszemélyes szovjet herkentyűm – jól kijöttek a magyar Orion rádióval

Megláttam ezt a Mambót és erről eszembe jutott az Ural és a Tetra.

Ugyanis az első magnóm, talán úgy 1966 táján egy 45 kilós Ural volt.  nénikém Moszkvában vette vagy cserélte két habselyem kombinéért. Miközben az üzletet kötötték kiderült, hogy bugyija is van. Miért is mondom el, végül anélkül kellett hazajönnie. Nekem viszont innentől volt egy kétszemélyes magnóm. Azért kétszemélyes mert minden buliba ketten cipeltük. Persze hazafelé már nekem kellett egyedül hoznom, így aztán később már meggondoltam, hogy vigyem e. Garanciát kértem a szállításra.

Emlékszem, mielőtt még részletre megvettem volna a Tetrát a szovjet ipar remekét  egy régi Orion rádióra csatlakoztattam. És így vettem fel az akkor divatos menő Beatles számokat. Most magamban dúdolom, remélem nem hallatszik ki. Sosem felejtős, No milk Today, ma nincs tej. Akkoriban ez nálunk se volt ritkaság. Nem véletlenül még tejjegyet osztottak. Pontosan 1976 -ban még a városi tanácson adták ki a tejjegyet – a lényom nevére – amit csak a Szemerei utcai kis ABC-ben válthattam be. Ha idejében mentem.

Ja a szovjet magnó ékszíja gumija gyakran elszakadt, nem bírta a meleget, a hideget és a pörgést. Rájöttem, beletanultam, hogy a nagy uborkás üvegek szigetelő gumijai jobbak mint az eredetiek.

Még mesélhetnék, hogy miként lettem Magnós Pityú az NSZK -ban , de előtte még azt is el kell elárulnom – a fiatalabbak kedvéért mi az az NSZK. Legközelebb ha nem felejtem el.